Efekat Željkо Obradović vodi Partizan ka vrhu

Rejting Kladionica
Posle 30 godina ponovo u Partizanu! Rezultati su očigledni a želja Obradovića je da crno-beli budu sastavni deo Evrolige. Da li će uspeti na tom putu?

Željko Obradović

Kada vas pitaju ko je po vama najbolji fudbalski trener svih vremena… I recimo da ograničimo opcije samo na Evropu. Verovatno se odmah pojavljuju imena velikih Johana Krojfa, Rinusa Mikelsa, ser Aleksa Fergusona, Hozepa Gvardiole, Elenija Erere, Anćelotija… Možemo nabrojati mnoga. Međutim, kada je pitanje ko je najbolji, odnosno najuspešniji košarkaški trener, odgovora nema mnogo. Krug se čak sužava na samo nekoliko imena, od kojih je jedno sigurno – Željko Obradović.

Želimir Obradović, ili kako ga svi zovu Željko, a neki ga zovu i Žoc, neprevaziđen je po uspehu u evropskoj košarci. U svojoj trenerskoj karijeri, Obradović je osvojio 63 trofeja, uključujući kolosalnih 9 titula u Evroligi sa 5 različitih klubova – nešto nenadmašno do sada. Ima i 18 nastupa na Fajnal-foru Evrolige. Svoju prvu Evroligu Željko je osvojio davne 1992. godine sa Partizanom. 1994. osvojio je trofej sa Huventudom. 1995. već je bio šampion sa Real Madridom. Jedino sa italijanskim Benetonom nije uspeo da se domogne evropskog vrha, iako je osvojio „Saporta kup” (aktuelni turnir Evrokup). Usledile su zlatne godine u Panatinaikosu i 5 novih trofeja u Evroligi. Da bi postali ukupno 8. Sa Fenerbahčeom je osvojio svoj deveti pehar sa petim različitim timom. Sa turskim timom dodao je u svoju vizit kartu još 4 šampionske titule Turske, 3 kupa i 3 Superkupa. Međutim, nakon 7 godina blizu Bosfora, Želko je odlučio da se povuče da predahne…

Tako se ovog leta Obradović vratio tamo gde je sve počelo. Tačno 30 godina kasnije… U Partizanu, koji mu je zajedno sa rodnim Čačkom dom. I sasvim logično, navijači Partizana, ne samo u Beogradu, već svuda u zemlji i Evropi, bukvalno su poludeli. A poludeli su zato, što su znali da će dolazak velikog Željka Obradovića podići klub na još jedan nivo. Ne govorimo samo o jakim igračima, već o ukupnom razvoju Partizana zbog ogromnog interesovanja nakon imenovanja trenera.

I sve je to opravdano, jer vodeće kladionice već sada smatraju Partizan jednim od favorita u svakom meču u kojem se pojavi na parketu. Trenutno beogradski „crno-beli” učestvuju na dva turnira – regionalnoj ABA ligi i drugom po snazi evropskom klupskom turniru Evrokupu. Kladionica 1xBet smatra da je Partizan izraziti favorit za osvajanje ABA lige, dajući za to kvotu 1,50. Partizanov veliki i večiti rival – Crvena zvezda, na drugom mestu je sa kvotom 3,20. Za ostale učesnike sudbina nije nimalo milostiva, budući da slede Budućnost Podgorica i Cedevita sa kvotom 16.00 za osvajanje lige.

Do sada od početka sezone, momci Željka Obradovića odigrali su 11 utakmica, u kojima imaju 10 pobeda i samo 1 poraz. Poraz je usledio u poslednjem meču – protiv MoraBank Andore i to sa za samo pola koša. U prethodnih 10 mečeva „crno-beli” su bili neprikosnoveni. Sutra 14.11.2021 godine od 19:00 časova će se održati najveći i najeksplozivniji derbi na celom Balkanskom poluostrvu, Crvena zvezda – Partizan. Prvi put posle 30 godina Željko Obradović će ponovo voditi Partizan protiv gradskog rivala Zvezde, a navijači očekuju pobedu, nakon što je poslednjih godina nepromenjen hegemon u Srbiji Zvezda sa 7 pobeda iz poslednjih 10 mečeva.

Šta god da se desilo, Obradović je doneo nove nade i snove u crno-beli deo Beograda. Jer Partizan nije bio šampion od 2014. godine, prepustivši titulu velikom rivalu Crvenoj zvezdi 7 uzastopnih sezona. Poslednje učešće u Evroligi bilo je takođe u sezoni 2013/2014, a od tada je prošlo dosta vremena u kome su navijači „crno-belih” žedni velikih evropskih bitaka. A takve može da garantuje Željko Obradović.

Komentari
Подписка на прогнозиста
Prati autora

Obaveštenja o novim publikacijama ovog autora biće poslata na imejl koji ste naveli prilikom registracije na „RK“

Уведомления о новых прогнозах этого эксперта будут приходить на электронный адрес, указанный Вами при регистрации на "РБ"

Prati autora
Подписка на прогнозиста

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых публикациях этого автора на ваш электронный адрес.

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых прогнозах этого эксперта на ваш электронный адрес.

Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt