Ima li šanse da Srbija postane svetski šampion u fudbalu

Rejting Kladionica
Da li možemo do titule svetskog prvaka?

Katar Srbija

Svetsko prvenstvo će se ove godine održati u Kataru. Turnir je na programu od 21. novembra do 18. decembra i biće prvo Svetsko prvenstvo u istoriji koje će se održati u arapskom svetu i drugo koje će se u potpunosti održati u Aziji od 2002. godine, kada su Južna Koreja i Japan zajedno bili domaćini. Osim toga, turnir će biti poslednji na kojem će učestvovati 32 ekipe, jer se na Svetskom prvenstvu 2026. očekuje 48 ekipa. Zatim će Svetsko prvenstvo biti u Sjedinjenim Državama, Meksiku i Kanadi. I još jedna istorijska stvar – prvi put u istoriji fudbala Svetsko prvenstvo se neće održati u maju, junu ili julu, a sam period je takođe skraćen – 28 dana.

Svakako, ako ste ljubitelj fudbala, možete nabrojati neke od favorita za osvajanje svetske titule. Među tim timovima su uvek velike fudbalske sile – Brazil, Argentina, Nemačka itd. Upravo takve su prognoze kladionice Betwinner. Kladionica daje najveću šansu da svetski prvak postane uobičajeni osumnjičeni, odnosno Brazilu. Njihova kvota je 6,70. Vrlo blizu toga je Francuska sa koeficijentom 6,95, a slede je malo iznenađujuća Engleska na trećem mestu sa 7,90, Španija sa 8,90, Nemačka sa 9,10, Argentina sa 9,70 itd. U prvih 10 su još Belgija (10.00), Italija (12.00), Portugal (16.00) i Holandija (17.00).

Ljubitelji fudbala iz Srbije sa nestrpljenjem očekuju učešće reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kataru. Orlovi su osvojili kvalifikacionu grupu A, bukvalno utisnuvši vize za Svetsko prvenstvo u poslednjim sekundama nakon što su u gostima pobedili Portugal sa 2-1 golom Mitrovića u 90. minutu. Podsećamo, samo pobeda je timu odgovarala za direktan plasman, pošto su u Beogradu ekipe igrale 2:2, a zbog većine golova na gostujućem terenu Portugalci su imali prednost u eventualnom nerešenom rezultatu 1:1.U svakom slučaju, momci selektora Dragana Stojkovića su direktno u Svetskom finalu i prema kladionicama su među 20 najboljih reprezentacija za osvajanje titule sveta. Ovo može zvučati prilično senzacionalno, ali posao kladionica je upravo to – da odrede šanse svakog tima da osvoji titulu. Tako reprezentacija Srbije dobija koeficijent 102,00 da postane svetski prvak, tj. uz opkladu od 1 eura, dobit je 102 eura!

Betwinner kao potencijalne pobednike rangira Srbiju, Rusiju, Ukrajinu, Tursku i druge. Kako je dogovoreno u martu će se u Evropi igrati plej-of, koji će odrediti još 3 učesnika. Za razliku od Srbije koja već mirno čeka Svetsko prvenstvo, Portugal, Italija, Rusija, Austrija itd. moraju da prođu kroz sito plej-ofa.

U svojoj istoriji reprezentacija Srbije je propustila samo 7 svetskih finala od ukupno 22. Od raspada Jugoslavije reprezentacija nije učestvovala tri puta – u Sjedinjenim Državama 1994. godine, kada je zemlja je kažnjena i nije se čak ni kvalifikovala. Svetsko prvenstvo 2002. u Japanu i Južnoj Koreji i 2014. u Brazilu. Ovo su samo tri slučaja u više od 30 godina u kojima Srbija nije bila na svetskom prvenstvu.

Loša stvar je to što je tim u poslednjim nastupima ispao u grupnoj fazi – 2006. u Nemačkoj (nakon tri poraza), 2010. u Južnoj Africi (pobeda i dva poraza) i 2018. u Rusiji (pobeda i dva poraza) . Poslednji put reprezentacija je prošla grupu Svetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj, kada je eliminisana u osmini finala od Holandije nakon poraza od 1:2.

Sada se, međutim, tim dosta promenio, iako sa dosta iskusnih igrača koji su bili deo reprezentacije Svetskog prvenstva 2018. u Rusiji. Ali, onda je, uprkos pobedi na startu nad Kostarikom, usledilo možda i najveće razočaranje – poraz u 90. minuti od Švajcarske sa 1:2, a potom i poraz od Brazila sa 0:2. I tako su Švajcarci prošli dalje, ispred Orlova.

Komentari
Подписка на прогнозиста
Prati autora

Obaveštenja o novim publikacijama ovog autora biće poslata na imejl koji ste naveli prilikom registracije na „RK“

Уведомления о новых прогнозах этого эксперта будут приходить на электронный адрес, указанный Вами при регистрации на "РБ"

Prati autora
Подписка на прогнозиста

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых публикациях этого автора на ваш электронный адрес.

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых прогнозах этого эксперта на ваш электронный адрес.

Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt