8 istina o uspehu u klađenju

Vladica Aleksov
Svaki uspešni igrač ima svoja pravila. Ako niste stvorili takve – onda imate mnogo prostora za napredak. Započnite sa 8 saveta za uspjeh „Rejtinga klaionica“:

1.1. Saznajte kolika je vrednost opklade (value)

Da, možete biti sigurni da će tim sa kvotom 1.30 pobediti. Ali da li ovaj koeficijent pokazuje realno stanje? Vredi li rizikovati svoj novac da biste ostvarili manje od trećine profita? Da li je utakmica toliko sigurna da opravda ovako nisku kvotu?

Naravno, česti su slučajevi kada je jedan ili drugi tim jednostavno obavezan da pobedi. Ali istovremeno je potrebno saznati da li koeficijent koji je predložila kladionica odgovara stvarnom stanju snaga. Da li ovaj koeficijent odgovara realnoj verovatnoći?

Izračunavanje prave vrednosti opklade nije tako komplikovano. Ali vrlo malo ljudi to zaista radi. To nam omogućava da shvatimo da li se isplati kladiti na određeni rezultat. Više možete pročitati u našem članku o Value Betting.

1.2. Naučite osnovnu matematiku

Ako želite dugu i uspešnu karijeru profesionalnog igrača, trebali biste biti u stanju pravilno izračunati procente verovatnoće, izračunati vrednost (u odnosu na šanse), kreirati radni plan i strategiju, koja se uvek zasniva na matematičkim proračunima. Ukratko, sportsko klađenje je igra brojeva. Moramo se osećati ugodno s množenjem i deljenjem, koristeći jednostavne formule, procente.

1.3. Saznajte kako kladionice određuju kvote

Kladionice određuju koeficijente, uglavnom na osnovu toga kako će novac biti raspoređen u opkladama mogućih rezultata, i dodaju svoju maržu (pogledajte odeljak o marži). Neophodno je da imaju određenu svotu novca koja se kladi na svaki ishod ( na primer, jedne fudbalske utakmice), kako bi imali balans i mogli zaraditi od svoje provizije (marže) bez obzira na to šta će se desiti.

Iskusni igrači mogu pronaći odgovarajuće opcije klađenja, odabrati one koje je kladionica potcenila i zaobići preniske kvote.

1.4. Ne otpisujte autsajdere

Što duže igrate, veća je verovatnoća da ćete obraćati pažnju na timove koji nisu popularni. Na primer, u jednom trenutku jedan tim se pokazao vrlo dobro. Ali postoji niz od nekoliko neuspešnih mečeva, što može biti kombinacija sreće i neugodnih protivnika. Ovo značajno povećava šanse za pobedu ove ekipe u narednim mečevima.

Pomno pratite takve timove. Neuspesi obično ne traju večno.

1.5. Ne odustajte nakon neuspeha

Morate naučiti da trpite neuspele serije. Oni su deo života čak i najbogatijih i najprofitabilnijih kladioničara. Ne dozvolite da vas neuspesi slome. Ako je vaša strategija ispravna i sledite je bez odstupanja (da biste novac izvukli brzo i rizično), pre ili kasnije sreća će vam se vratiti. S druge strane – nemojte podleći euforiji nakon uspešne serije. Vrlo je lako osećati se nepobedivim u ovim trenucima. Obično tada počnemo da se kladimo van naše strategije i možemo pasti sa visine. Samo se držite svog plana igre.

Više o tome kako se nositi s teškim trenucima možete pročitati ovde – Kako preživjeti gubitke?

1.6. Ne računajte na džekpotove i lude fikseve od 10 ili više parova

Dugi fiksevi daju kosmičke koeficijente i čine da maštamo. Ali to ne znači nužno da su opklade dobre za nas. Pregledajte svaku utakmicu posebno i prema tome da li se isplati, kao što biste uradili da se kladite samo na nju. Naravno, bilo bi sjajno dobiti takav tiket,, ali istina je da ne možemo biti sigurni. Dobri igrači odvoje vreme da se fokusiraju na svoju strategiju, a ne da se nadaju ogromnom profitu, uz minimalne šanse.

1.7. Budi strpljiv

Naravno, kada stvari idu dobro i brzo – sve je super. Ako dobijemo tiket za mnogo novca – nećemo biti nesrećni u svakom slučaju. Ali u skoro svim slučajevima, dobri igrači postepeno grade svoj saldo. Sa mnogo dobrih i loših serija, ali uvek sledeći svoju strategiju. Napravite određenu sumu i igrajte tako da se svaka opklada postepeno povećava kako vaš saldo raste. Uskoro ćete videti plodove prave  igre.

1.8. Koristite svoj saldo mudro

Izuzetno je važno da možete organizovati svoj saldo. I da ste disciplinovani u tome koliko ulažete. Ako želite da počnete da se kladite  sa 3000 RSD. na tiket,, vaš saldo mora biti najmanje 150.000 RSD. Postoji mnogo različitih strategija za korišćenje saldo. Bitno je da ne odstupite! Pogledajte Poglavlje 2 o Kellyjevim kriterijumima – Kako upravljati novcem za klađenje? Šta je „banka“?

Ispravno korišćenje vašeg salda omogućava vam da ne bankrotirate prerano, ali u isto vreme – da povećate svoje opklade, brzinom kojom rastu vaše iskustvo i novac.

Ako imate barem nekoliko stotina opklada, a vaši računi pokazuju da u proseku dobijate 5% na opkladi – čestitamo! Vi ste pobednički igrač!

Komentari
Подписка на прогнозиста
Prati autora

Obaveštenja o novim publikacijama ovog autora biće poslata na imejl koji ste naveli prilikom registracije na „RK“

Уведомления о новых прогнозах этого эксперта будут приходить на электронный адрес, указанный Вами при регистрации на "РБ"

Prati autora
Подписка на прогнозиста

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых публикациях этого автора на ваш электронный адрес.

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых прогнозах этого эксперта на ваш электронный адрес.

Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt