Kako kladionice određuju kvote?

Vladica Aleksov
Kako bi kladionice opstale, veoma je važno da kvote koje odrede budu dovoljno niske da ostvare profit i dovoljno visoke da imaju klijente. To je ključ njihovog uspeha.

2.1. Prednost kladionica

Kao što smo saznali u prethodnom paragrafu, sve kladionice imaju maržu (ili proviziju). Za veća prvenstva obično je niža (5-10%). Ali za manje popularne događaje i lige, marža može dostići 20%. Ovo se radi kako se ne bi dala značajnija prednost igračima koji su možda bolje upoznati sa timovima oko kladionice.

Osim toga, kladionice zadržavaju pravo postavljanja ograničenja na iznos opklada, maksimalne kvote na ekspres tikete i maksimalni mogući dobitak. To ih dodatno štiti od velikih profita kladioničara.

2.2. Praktična primena marže

Prvo, kladionica procenjuje stvarnu verovatnoću odgovarajućeg ishoda utakmice u procentima. Zatim se postavlja marža. Na primer, ako pogledamo određenu fudbalsku utakmicu:

Marsej je u poseti Bordou. Kladionice će prvo proceniti verovatnoću svakog od tri rezultata ovog meča u procentima: pobedu Bordoa, remi i pobedu Marseja. Recimo da imamo sledeće opcije:

– pobeda Bordoa – 30%, remi – 20%, pobeda Marseja – 50%

Ukupno imamo 100% (kao što je realnost).

S obzirom da je prvenstvo Francuske dobro poznato i da je ovaj meč jedan od ključnih u prvenstvu, nema baš velike marže – 7%.  Procenat se računa kako se verovatnoća povećava na sledeći način:

– pobeda Bordoa – 32,1% (koeficijent 3,11), remi – 21,4% (koeficijent 4,67), pobeda Marseja – 53,5% (kvota 1,86).

Ukupno dobijamo 107% (100% realni zbir verovatnoće i 7% marže). Imajte na umu da dodavanje marže procentu verovatnoće za svaki ishod zapravo smanjuje kvote (što je verovatnoća veća, to su kvote niže i obrnuto)

Na ovaj način se kladionice štite i ostvaruju profit. Veoma je važno obratiti pažnju na maržu. Ako je za velika prvenstva više od pet posto, bolje je potražiti veće kvote na drugom mestu. S druge strane, ako je za nepopularne događaje (na primer, fudbalska 2. liga u Belgiji ili odbojkaška Turska liga) marža 10%, možemo se kladiti.

Komentari
Подписка на прогнозиста
Prati autora

Obaveštenja o novim publikacijama ovog autora biće poslata na imejl koji ste naveli prilikom registracije na „RK“

Уведомления о новых прогнозах этого эксперта будут приходить на электронный адрес, указанный Вами при регистрации на "РБ"

Prati autora
Подписка на прогнозиста

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых публикациях этого автора на ваш электронный адрес.

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых прогнозах этого эксперта на ваш электронный адрес.

Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt