FAQ

Naš odeljak sa najčešćim pitanjima dizajniran je da odgovori na vaša najčešće postavljana pitanja o sajtovima za klađenje – uslovi i odredbe kladionice, lokalni zakoni, kvote, klađenje, načini polaganja i isplate, ograničenje računa i maksimalna opklada, verifikacija računa. Tim „Rejting Kladionica“ je detaljno odgovorio na sve moguće upite.

Ako želite dopuniti odeljak ili imate dodatna pitanja – ne ustručavajte se da ostavite komentar ispod!

Kladionice
Registracija u Kladionici
Da li je dozvoljeno registrovati se i igrati u nekoliko kladionica?
Naravno. Možete igrati u svim kladionicama. Međutim, preporučujemo da birate samo one koji imaju ocenu 5 ili 4 po našim kriterijima: https://bookmaker-ratings.rs/bookmakers-homepage/top-kladionice/
Veb lokacija kladionice ima srpsku verziju, ali nije ocenjena ili se uopšte ne pojavljuje na listi ocena. Zašto?
Da bi kladionica bila prisutna na našoj rang listi i bila ocenjena visokim rejtingom, ona mora imati ne samo bugarsku verziju, već i korisničku podršku na srpskom jeziku i/ ili licencu za rad u Srbiji.
Kladionica koju sam izabrao ne prihvata srpske igrače ili je blokirala pristup iz Srbije. Šta da radim?
Savetujemo vam da odaberete kladionicu koja ima srpsku verziju veb stranice, podršku na srpskom i licencu za Srbiju. Takvu kladionicu možete pronaći na sledećoj stranici: https://bookmaker-ratings.rs/bookmakers-homepage/top-kladionice/
Kako da znam da li kladionica dozvoljava otvaranje računa u srpskim dinarima?
Valute u kojima vam kladionica omogućava otvaranje računa možete saznati u recenziji kladionice na našem sajtu: https://bookmaker-ratings.rs/bookmakers-homepage/lista-kladionica/. U većem broju kladionica možete uplatiti srpski dinar na račun.
Zašto kladionica ne prihvata klijente iz određenih zemalja?
Ovo uglavnom zavisi od zakona u toj zemlji i interesa kladionice da posluje na njenoj teritoriji. Na primer, klađenje na mreži je zabranjeno u Sjedinjenim Državama i zato evropske kladionice ne prihvataju američke igrače. Danas se od kladionice zahteva licenca za prihvat srpskih državljana.
Da li je potrebno navesti svoje lične podatke prilikom registracije u kladionicama?
Da, sve kladionice će tražiti da pošaljete kopiju lične karte i/ ili vozačke dozvole odmah nakon registracije ili nakon zahteva za povlačenje dobitka.
Želim da promenim valutu svog računa. Mogu li se ponovo registrovati? Da li će moj račun biti zatvoren?
Kladionice ne dozvoljavaju otvaranje više računa, pa će jedan od dva računa biti zatvoren ili ograničen. Najbolje je da kontaktirate korisničku podršku i oni će vam dati tačne informacije o tome šta treba da uradite. U većini slučajeva moraćete da podignete novac sa starog računa, napravite novi sa drugom valutom i stari će biti deaktiviran.
Provera identiteta
Всички букмейкъри ли проверяват самоличността на играча преди да изплатят пари?
Da, sve kladionice ispunjavaju ovu proceduru.
Koje dokumente treba da predati da bi potvrdili moj identitet?
Skenirana kopija lične karte, pasoša i/ ili vozačke dozvole. Takođe mogu zatražiti kopiju dokumenata o plaćanju poreza, bankovni izvod ili račun od mobilnog operatera da bi potvrdili vašu adresu.
Kladionica traži da pošaljem skeniranu kopiju ličnog dokumenta pre nego što mi isplati dobitak. Da li moram da brinem o nečemu?
Nemate oko čega da brinete, ovo je normalna praksa. Svaka kladionica koju mi preporučimo (sa ocenom 4 ili 5) čini sve da bezbedno čuva lične podatke svojih kupaca. Spisak naših preporučenih kladionica naći ćete ovde: https://bookmaker-ratings.rs/bookmakers-homepage/lista-kladionica/.
Depozit / povlačenje sredstava
Kada ću dobiti novac koji sam podigao sa svog naloga?
Ako koristite e-novčanik, novac možete dobiti do nekoliko sati. Ako je reč o bankovnom transferu - u proseku je potrebno 3-5 radnih dana.
Novac koji sam podigao sa računa kladionice još uvek nije stigao na moju karticu. Šta da radim?
U takvim situacijama kladionica obično nije kriva - ako je novac poslat, banka je odgovorna kada će se tačno pojaviti na vašem bankovnom računu (naravno, savetujemo Vas da se registrujete na sajtovima sa rejtingom od najmanje 4) . Možete kontaktirati podršku kladionice i pitati kada su sredstva povučena. Moguće je da se povlačenje poklopilo sa vikendom ili državnim praznicima - banke tada ne rade.
Bonusi i promocije
Koje kladionice nude bonuse?
U našem odeljku Bonusi možete videti koje kladionice nude bonuse i filtrirajte pomoću dugmeta „Bonus prema kladionici“. Informacije o bonusima možete pronaći i u recenziji svake kladionice.
Ispunio sam sve uslove promocije, ali nisam dobio bonus. Šta da radim?
Savetujemo Vas da se prvo obratite centru za podršku odgovarajuće kladionice. Ako i dalje mislite da ste ispunili apsolutno sve uslove promocije, niste dobili zadovoljavajući odgovor podrške, popunite na našoj veb stranici i pokušaćemo da vam pomognemo.
U uslovima kladionice za naše promocije video sam sledeće pravilo: Zadržavamo pravo da otkažemo ovu ponudu ili promenimo bilo koje od njenih pravila bez navođenja razloga. Takođe zadržavaju pravo da ne dozvole određenim igračima da prime bonus. Da li je ovo pošteno?
Zapravo, ovo je prilično uobičajeno pravilo koje se može naći na promocijama skoro svih kladionica. Kada i da li će ga koristiti i na koji način zavisi od konkretne situacije. Iz našeg iskustva, visoko ocenjene kladionice ne zloupotrebljavaju ovim.
Zaključavanje naloga
Zašto je moj račun blokiran?
Postoji nekoliko razloga za blokiranje i oni se mogu malo razlikovati od kladionice do kladionice. Dakle, među mogućim razlozima za blokiranje računa su registracija više naloga na svoje ime ili na tuđe dokumente, prevara sa kreditnom karticom, klađenje na ugovoreni meč. U nekim kladionicama igra bez elementa rizika (arbitraži i druge taktike profesionalne igre) može poslužiti kao razlog za blokiranje računa, ali to je retkost, uobičajena mera u takvim slučajevima je rezanje maksimuma.
Šta će se dogoditi ako stalno dobijam (na primer, svaki dan)? Da li će moj nalog u kladionici biti blokiran?
Ako neprekidno dobijate bez kršenja pravila kladionice, bez klađenja na ugovorene mečeve, kladionice sa rejtingom «5» i «4» neće blokirati vaš račun (neke kladionice poštuju politiku ograničavanja rizika, što znači da mogu da smanje maksimalnu opkladu ako sumnjaju na arbitražnu aktivnost ili opklade sa netipično velikim iznosima za račun). Da biste videli ocene kladionica, idite ovde: https://bookmaker-ratings.rs/bookmakers-homepage/lista-kladionica/.
Kladionica mi je zatvorila nalog, a prethodno su mi dozvolili da podignem novac sa stanja. Zašto?
Najverovatnije ste upali u kategoriji „neželjenog klijenta“, pa je vaš nalog zatvoren. Većina lokacija za klađenje ne vole igrače koji koriste taktike bez rizika, poput arbitražnog klađenja, nameštanja utakmica itd.
Ostala pitanja
Kako kladionice reaguju na strategiju klađenja Martingale?
Kladionice sa ocenom "4" ili "5" u našoj tabeli prihvataju ovu vrstu klađenja, jer ova strategija nije bez rizika.
Kako se kladionice odnose na sportsku arbitražu i druge taktike bez rizika?
Većina kladionica može vam ograničiti maksimalnu opkladu ili zatvoriti račun. To se ne bi trebalo dogoditi ako odaberete kladionicu koja dozvoljava ovu vrstu klađenja. Pogledajte listu sajtova za profesionalno klađenje: https://bookmaker-ratings.rs/bookmakers-homepage/kladionicari-profi/.
Da li će mi vratiti novac ako je kladionica dala pogrešan rezultat u odeljku klađenja uživo i ako sam izgubio zbog ove greške?
Kao što je navedeno u pravilima svake kladionice, oni nisu odgovorni za informacije koje se nalaze u odeljku uživo na veb lokaciji (rezultati, statistika), jer ove informacije pruža spoljna kompanija i mogu biti odložene. Iz tog razloga kladionice ne bi vratile pogrešno položene i izmirene opklade.
Koji je maksimalan iznos koji mogu uložiti?
Maksimalna opklada zavisi od popularnosti meča ili događaja ili mogućih ograničenja (maksimalno ograničenje uloga, novi nalog, neprovereni nalog itd.), koja ste možda dobili. Ako je vaš račun verifikovan i već duže vreme igrate sa kladionicom - od same kladionice možete zahtevati povećanje maksimalne opklade.
Mogu li se kladiti na isti ishod nekoliko puta zaredom?
Kladionice obično ne ograničavaju postavljanje nekoliko opklada na isti ishod događaja, sve dok ne pokušate da prekoračite ograničenje svoje maksimalne dozvoljene opklade.
Sistemi plaćanja
Bankovni transferi (kartice / računi)
Koja je kartica pogodna za deponovanje i podizanje sredstava?
Visa Classic debitna/ kreditna kartica može se koristiti i za depoziranje i podizanje novca. Mastercard i Visa Electron su takođe popularne kartice za obe metode, ali neke kladionice možda neće prihvatiti podizanje novca. Što se tiče kladionica sa licencom za Srbiju - ne biste trebali imati problema ni sa jednom od popularnih kreditnih/ debitnih kartica (VISA Classic, VISA Electron, Mastercard, Maestro), sve dok je izdaje banka u Srbiji.
Mogu li da koristim debitnu karticu Visa Electron za depoziranje i podizanje sredstava sa svog kladioničarskog računa?
Zavisi od kladionice i banke koja je izdala vašu karticu. Prilikom otkrivanja Visa Electron kartice možda ste naznačili da je ne želite koristiti za plaćanje putem Interneta, pa vam preporučujemo da proverite. Sve kladionice sa rejtingom „4“ ili „5“ i licencom za Srbiju prihvataju plaćanja karticama Visa Electron koje izdaju banke u Srbiji.
Koliko vremena je potrebno za bankovni transfer?
Obično treba između 3 i 5 radnih dana da novac stigne na bankovni račun kladionice, nakon čega ćete ga videti na svom nalogu. Vraćanje iz kladionice na vaš bankovni račun takođe traje 3-5 dana.
Sistemi Internet plaćanja
Kako mogu da deponujem novac na Skrill?
U Skrill-u možete da deponujete putem bankovnog transfera, debitne/ kreditne kartice, a takođe i pomoću bitkoina. Skrill takođe možete koristiti samo kao portal za plaćanje - novac položite direktno na svoj račun u kladionici, ali koristite sistem Skrill. U ovom slučaju povlačenje ćete morati obaviti na Skrill.
Koji je minimalni depozit i podizanje sredstava na Skrill-u?
Ne postoji minimalni iznos za uplatu i podizanje. Međutim, Skrill je pogodniji za profesionalne igrače, jer porez za plaćanje otpada nakon dostizanja VIP statusa.
Koji su mi dokumenti potrebni za verifikaciju Skrill računa? Mogu li poslati fotografije dokumenata umesto skeniranih kopija?
Da biste koristili Skrill, morate da verifikujete svoj račun. Poslate kopije mogu se snimiti fotoaparatom ili kamerom vašeg telefona, ali moraju ispuniti celu fotografiju i biti dovoljno jasne.
Šta vam je potrebno da biste dobili VIP status na Skrill-u?
Da biste dobili Skrill VIP status, vaš račun mora biti u potpunosti verifikovan i morate da deponujete najmanje 6.000 EUR tokom 3 meseca putem Skrill-a.
Koji dokument moram da dati da bih verifikovao adresu?
Možete podneti napomenu za plaćeni račun domaćinstva, telefonski račun, račun mobilnog operatera ili izvod sa bankovnog računa. Međutim, važno je da se vaša adresa vidi u odgovarajućem dokumentu.
Da li mi je potreban izvod iz banke za verifikaciju računa e-novčanika?
Da, izvod iz banke je dovoljan da potvrdi vašu adresu. Takođe možete da koristite plaćeni račun za komunalne usluge ili račun mobilnog operatera. Adresa dokumenta i ona na računu moraju se podudarati.
Da li mogu da koristim više e-novčanika za depoziranje u kladionici?
Da, možete koristiti više sistema plaćanja u istoj kladionici. Međutim, većina kladionica zahteva da se povlačenje sredstava izvrši istim načinom plaćanja koji se koristi za izvršenje poslednjeg depozita.
Kako da znam koje načine plaćanja kladionica prihvata?
Tim Rejting Kladionica pokušava da ažurira bazu podataka sa načinima depoziranja i povlačenja za svaku proverenu kladionicu, u odeljku Sve kladionice. Međutim, često se dešava da se mesta za klađenje menjaju i dodaju više načina plaćanja, pa Vas savetujemo da kontaktirate podršku kladionice.
Mogu li depozirati preko PayPal-a?
Iako postoje kladionice koje prihvataju PayPal kao način plaćanja, sajtovi licencirani u Srbiji nemaju ovu opciju.
Koliko vremena je potrebno za povlačenje sredstava sa kladionice na WebMoney, Skrill ili Neteller?
Prenos u e-novčanik obično se vrši u roku od 12 sati (u zavisnosti od kladionice). Novac često možete dobiti i do 2 sata nakon slanja zahteva za povlačenje.
Ostala pitanja
Koji način prenosa novca je najbrži?
Definitivno, najbrže povlačenje je preko Skrill-a.
Komentari
Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt