Hendikep opklade

Vladica Aleksov
Još jedna popularna vrsta klađenja je tzv. Hendikep. Postoje dve glavne varijante: azijski hendikep i evropski hendikep (trostruki hendikep).

3.1. Kako funkcioniše?

Osnovni koncept hendikepa je jednostavan: kladionice približavaju šanse protivnika na 50-50 dodavanjem određenog broja golova/poena/gejmova na račun autsajdera u meču. Tako se prednost favorita smanjuje ili eliminiše.

3.2. Azijski hendikep

Barselona igra kod kuće sa Romom, a kladionice nude opkladu na Barselonu sa hendikepom – 1,5 (minus 1,5 golova). To znači da će vaša opklada biti dobijena ako Barcelona pobedi sa dva ili više golova.

Računica je laka – nakon završetka meča od broja golova koje je postigla Barcelona odbijete vrednost hendikepa – u našem slučaju to je 1,5 gola. Ako i nakon toga rezultat bude u korist Katalonaca, onda je vaša opklada dobitna. Ako ne – gubite.

Slično, šanse za pobedu Rome će se računati sa hendikepom od +1,5. Logika je ista, samo ako se kladimo na Rimljane – dobijamo hendikep na njihove golove na utakmici.

3.3. Vrste azijskog hendikepa

1) hendikep „-0,5“ ili „+ 0,5“

Ovdje je logika ista kao u gornjem primeru, samo je hendikep drugačiji. Imajte na umu da ako se kladite sa hendikepom od +0,5, ako se meč završi nerešeno, pobeđujete. Drugim rečima – vama odgovara i nerešeno, kao i pobeda vašeg tima.

2) azijski hendikep „0“

Ova opklada vam omogućava da isključite remi kao mogući rezultat utakmice – u slučaju nerešenog rezultata, vaša opklada se vraća. Ako se kladite na Brighton sa hendikepom „0“ u meču protiv Sunderlanda, a Brighton je pobedio – vaša opklada dobija. A ako je utakmica nerešena, vaša opklada se vraća. Hendikep „0“ je vaše osiguranje u slučaju nerešenog rezultata.

Opklada sa drugim imenom, ali koja funkcioniše na isti način, je „Nema nerešenog“ (Draw no bet).

3) Azijski hendikep „1“

Ovde je princip klađenja isti kao i kod ostalih, samo što se 1 gol dodaje konačnom rezultatu tima. Na primer, sajtovi nude hendikep PSG „-1“ i Manchester  sa hendikepom „1“. Favorit u ovom meču su Francuzi. Ako se kladite na Manchester, opklada će biti izgubljena samo ako Redsi izgube sa dva ili više golova. Ako PSG pobedi sa tačno 1 golom – novac vam se vraća.

Postoji isti hendikepi sa „2“, „3“ gola i više.

4) Azijski hendikep „1,5“

Princip je isti kao u gornjim primerima. Glavna razlika između poluhendikepa (0,5, 1,5, 2,5, itd.) i celobrojnog hendikepa (1, 2, 3..) je u tome što u prvom tipu nema situacije u kojoj nam se novac vraća – ili gubimo , ili dobijamo.

A kod druge vrste – moguće je da je naša opklada nula – i može nam se vratiti bez dobiti ili gubitka.

5) Dvostruki azijski hendikep „0,25“, „0,75“

Ova vrsta hendikepa u praksi kombinuje dve hendikep opklade u jednu. tj iznos je podeljen na dve polovine. Prvi će se zasnivati ​​na jednom delu dvostrukog hendikepa, a drugi – na drugom.

Primjer je sledeći:

Imamo opkladu da pobedi Lion sa duplim azijskim hendikepom „0; +0,5 („imajte na umu da se ponekad ovaj hendikep prikazuje kao“ +0,25 „). Kladimo se sa 100 EUR. Realno 50 EUR ide na pobedu Liona sa hendikepom od „0“ i 50 EUR. – za pobedu Liona sa hendikepom od 0,5. tj za ovu opkladu imamo sve ove moguće rezultate:

– Lion pobeđuje – dobijamo sa oba dela uloga
– Lyon je remizirao – dobijamo sa polovinom opklade, a druga polovina nam se vraća. Mi zapravo zarađujemo polovinu onoga što bismo dobili da je Lyon pobedio.
– Lion gubi – naša opklada gubi u potpunosti

Kao što vidite, postoji mnogo opcija za azijski hendikep. Na prvi pogled, neke nije posebno lako razumeti, ali kada ih jednom shvatite, zavolećete ovu vrstu opklade. Oni dodaju mnoge mogučnosti u arsenal klađenja dobrog igrača.

3.4. Evropski hendikep

Evropski hendikep ima samo cele vrijednosti koeficijenata, nema polovina kao što su 0,5, 1,5 itd.

Pogledajmo kako evropski funkcioniše na konkretnom primeru:

Igraju Real Madrid i Liverpool. Kladimo se na „+1“ na Liverpool. Real je pobedio 2:1. Krajnji rezultat, uzimajući u obzir hendikep, je 2:2. Naša opklada gubi, naš novac se ne vraća. Da je utakmica završena remijem ili da je Liverpool pobedio, mi bismo dobili.

U evropskom hendikepu dobijamo opkladu samo kada je konačni rezultat u korist našeg tima. Drugim rečima – u azijskom hendikepu – mi smo osigurani od remija, dok u evropskom – nismo. Ako nakon uzimanja u obzir hendikepa rezultat bude remi – gubimo opkladu.

U gornjem primeru, sve mogućnosti su:
– Real pobedi sa jednim golom – gubimo opkladu
– Real pobedi sa više od jednog gola – gubimo opkladu
– Utakmica se završava remijem – dobijamo opkladu
– Pobeda Liverpula – dobijamo opkladu

U zaključku, imajte na umu da se kladionice ne ograničavaju na fudbal, nudeći hendikep. Tu su i hendikep opklade u košarci, hokeju, tenisu, ragbiju, američkom fudbalu, bejzbolu i dr.

Komentari
Подписка на прогнозиста
Prati autora

Obaveštenja o novim publikacijama ovog autora biće poslata na imejl koji ste naveli prilikom registracije na „RK“

Уведомления о новых прогнозах этого эксперта будут приходить на электронный адрес, указанный Вами при регистрации на "РБ"

Prati autora
Подписка на прогнозиста

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых публикациях этого автора на ваш электронный адрес.

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых прогнозах этого эксперта на ваш электронный адрес.

Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt