Hokej

Vladica Aleksov
Uprkos činjenici da je hokej mnogo manje popularan od drugih sportova, klađenje na ovaj sport privlači mnoge igrače, uglavnom iz zemalja severne Evrope, ali i iz Sjedinjenih Država, u državama u kojima je sportsko klađenje već dozvoljeno. Popularne lige su Kontinentalna hokejaška liga (KHL) u Evropi i NHL u Severnoj Americi. U KHL-u se bore timovi iz Rusije (većina ekipa), Ukrajine, Belorusije, Kazahstana, Latvije, Češke, Slovačke, Hrvatske. Kada je osnovana 2008. godine, u ligi su učestvovale 24 ekipe, a od sezone 2013/14 ima 28 ekipa. U budućnosti je planirano proširenje za 32 tima. Popularne su i NHL opklade, koje uključuju timove iz Sjedinjenih Država (24) i Kanade (7).

7.1. Hendikep i konačni rezultat

Kladionice po pravilu nude hendikep od +1,5 / -1,5 golova. Princip se ne razlikuje od fudbala. Ako pogledate opklade na NHL utakmice, verovatno ćete videti opklade poput:

„Pittsburgh“ (-1,5) sa 2,40 protiv „Washingtona“ (+1,5) sa 1,70

Princip obračuna je isti kao i za druge sportove: iz konačnog broja golova ove ili one ekipe uklanjate / dodajete odgovarajući hendikep. Međutim, klađenja na hokej na hendikep se ne koriste toliko kao klasične opklade na kraj utakmice, koje funkcionišu na isti način kao i u svim drugim sportovima.

Imajte na umu da osnovno tržište za konačni ishod utakmice ne uključuje produžetke i izvođenje penala. Postoji posebna opklada (konačni ishod + produžetak) koja uključuje ove delove utakmice.

7.2. Kladiti se na broj golova

Mnogi se klade na broj golova. U pravilu se u NHL utakmici u proseku postigne pet do sedam golova. A opklade MANJE/VIŠE su obično za 5,5 golova. Kao i u drugim sportovima, opklada je naše očekivanje da li će na utakmici biti 6 ili više golova ili 5 ili manje.

7.3. Obratite pažnju na golmana

Igračima se često daje slobodan dan. Pogotovo kada tim ima kratak period oporavka. Golmani u hokeju ne igraju tako veliku ulogu kao bacač u bejzbolu i kvoterbek u američkom fudbalu. Ipak, razlika između trenutnog golmana i rezerve može biti značajna. Savetujemo vam da pre klađenja obratite pažnju ko će braniti na golu ekipe na koju se kladite.

7.4. Igranje sa igračem manje/više

Igranje sa igračem manje je sastavni i vrlo važan deo hokeja. Slična situacija nastaje kada je igrač izbačen dve ili više minuta zbog određenog prekršaja. Kao rezultat toga, kažnjeni tim ostaje sa jednim hokejašem manje. Ishod utakmica često zavisi od toga kako će se timovi nositi s tim situacijama. Vredi obratiti veliku pažnju na statistiku. Koliko često tim postiže gol kada ima više igrača (ili obrnuto)?

Odgovori na ova pitanja pomoći će vam da odaberete opkladu, posebno opkladu uživo.

Komentari
Подписка на прогнозиста
Prati autora

Obaveštenja o novim publikacijama ovog autora biće poslata na imejl koji ste naveli prilikom registracije na „RK“

Уведомления о новых прогнозах этого эксперта будут приходить на электронный адрес, указанный Вами при регистрации на "РБ"

Prati autora
Подписка на прогнозиста

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых публикациях этого автора на ваш электронный адрес.

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых прогнозах этого эксперта на ваш электронный адрес.

Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt