Klađenja na borilačke sportove

Vladica Aleksov
Borilačke veštine su dobile zamah posljednjih godina. Iako je boks izgubio popularnost nakon jakih godina u teškoj kategoriji Mikea Tysona, Evandera Holyfielda i Lennoxa Lewisa, sada postoji preporod kako u Bugarskoj s braćom Pulevi, tako i širom sveta. Nakon perioda pomalo dosadne dominacije braće Kličko i Floyd Mayweather, sada su tu novi uzbudljivi bokseri kao što su Anthony Joshua, Tyson Fury, Canelo Alvarez, Gennady Golovkin, Vasily Lomachenko.Uz to, uspon MMA sportova i njihovih opklada je neosporan, posebno uz najpopularniji UFC lanac i veliku popularnost Conora McGregora i Habiba Nurmagomedova. A za nas, naravno, najviše raduje to što postoji mnogo zanimljivih opklada u borilačkim sportovima.

6.1. Konačan rezultat

Kao i obično, najpopularnije opklade su vezane za pobedu jednog ili drugog borca. Imajte na umu da je u boksu i MMA, iako retko, moguće da se meč završi nerešeno. U tim slučajevima, zavisno od pravila i vrste meča – može se zakazati dodatna runda za određivanje konačnog pobednika. Međutim, isto tako je moguće da bude nerešeno i to je krajnji rezultat. Zato je važno paziti koju opkladu birate kao krajnjeg dobitnika!

6.2. Krajnji rezultat i način pobede

Vrlo zanimljiva opklada u borilačkim veštinama je ona koja pobednika vezuje na specifičan način da završi meč. Na primer – u UFC-u, pobeda Blagoja Ivanova nokautom ili tehničkim nokautom. Ili u boksu – pobeda Wildera sa rešenjem ili tehničkim rešenjem. Načini na koje se bokserski mečevi mogu završiti su obično 5 – nokaut, tehnički nokaut, diskvalifikacija, odluka, tehnička odluka. U UFC-u takođe imamo pobedu kroz (eng. submission). Možemo se kladiti na pobedu sa određenom vrstom završnice, i samo na to kako će se meč završiti, a da ne biramo pobednika.

Ova široka paleta opcija nam omogućava da odaberemo pravu opkladu u skladu sa vrstom boraca koji se nalaze i, shodno tome, sa većim kvotama. Na primer, ima sportista koji su nokauteri i završavaju svoje mečeve u prvim rundama. Shodno tome, često im je, ako to ne uspeju, teže dobijaju dug meč. Na primer, prva borba između McGregora i Natea Diaza – kada Irac nije uspeo nokautirati Diaza u prvim rundama, a potom je poražen transfer hvatom.

Ova dinamika otvara dobre mogućnosti za klađenje koje poznavaoci sporta mogu videti i iskoristiti.

6.3. Broj rundi

Kao i kod drugih sportova, možemo se kladiti na broj rundi MANJE / VIŠE ili koliko tačno rundi očekujemo da će se odigrati pre nego se bitka završi. Obično postoji 12 rundi po 3 minute u profesionalnom boksu i 3 ili 5 rundi po 5 minuta u UFC-u. Takođe je moguće kladiti se u kojoj će rundi pobediti borac ili bokser. Sve ove opcije nam omogućavaju da odaberemo opkladu sa većim koeficijentom. Ali zapamtite da ovo naravno smanjuje šansu.

6.4. Favoriti/ autsajderi

U borilačkim sportovima, favoriti su često precenjeni i od strane publike i od strane kladioničara. Obe strane su takođe pod uticajem popularnosti boraca. Ovo dovodi do dobrih prilika za klađenje za autsajdere, posebno kada se kombinuju pre utakmice i klađenje uživo.

Recimo, imamo meč između Anthonyja Joshue, koji je miljenik engleske publike, i pretendenta na njegovu titulu – na primer, bugarskog Kubrata Puleva. Joshua će u ovom meču najverovatnije biti izraziti favorit kladioničara. Ali ako očekujemo tešku utakmicu koja može dugo trajati, imamo sledeću mogućnost:

  • Kladimo se na Kubrata Puleva pre meča, po kvoti recimo 5.5.
  • Čekamo početak utakmice i razmenu nekoliko rundi. U čak i jednoj uspešnoj rundi za Puleva na početku, kvote se značajno menjaju. U ovom trenutku, možemo se kladiti na Anthonija Joshuu. Na ovaj način, bez obzira na ishod utakmice, ostvarićemo profit!
Komentari
Подписка на прогнозиста
Prati autora

Obaveštenja o novim publikacijama ovog autora biće poslata na imejl koji ste naveli prilikom registracije na „RK“

Уведомления о новых прогнозах этого эксперта будут приходить на электронный адрес, указанный Вами при регистрации на "РБ"

Prati autora
Подписка на прогнозиста

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых публикациях этого автора на ваш электронный адрес.

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых прогнозах этого эксперта на ваш электронный адрес.

Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt