Klađenje manje/više golova [Saveti]

Vladica Aleksov
MANJE/ VIŠE opklade preferiraju mnogi uspešni igrači. Postoji nekoliko principa koje morate razumeti.

4.1. Ne uzimajte u obzir samo poslednje mečeve

Poslednji mečevi svake ekipe su, naravno, bitni. Ali ne kao što mnogi od nas misle. Da, neki tim poslednjih sedmica može postići dosta golova. Ali da biste procenili potencijal tima u igri, morate gledati šire. Pogledajte efektivnost tima u više mečeva, uzimajući u obzir i ligu i klasu rivala. U svakom slučaju nemojte se fokusirati samo na meč poslednjeg kola.

4.2. Utakmica kod kuće ili u gostima

Ništa manje važan faktor je kako ekipa igra kod kuće i u gostima. Ima ekipa koje pokazuju potpuno drugačije rezultate kod kuće nego u gostima . Pogledajte statistiku kod kuće i kao gost. Često na domaćim utakmicama nekog tima može biti više od 2,5 gola u 70% slučajeva, a na gostovanju – samo 30%. Koristite statistiku, ali ne zanemarite podelu.

4.3. Nemojte previše uzimati u obzir ​​prosečan broj golova datom timu

Ova brojka može zavarati, i to ne samo iz gore navedenih razloga.

Razmislite o primerima:

Pretpostavimo da Partizan ima 10 domaćinskih utakmica za sezonu, u kojima je postignuto 40 golova. U proseku četiri gola po utakmici. Stoga je svaki od ovih mečeva u proseku „VIŠE GOLOVA“. tj. u domaćim utakmicama Partizana ima smisla kladiti se na VIŠE od 2,5 ili čak 3,5 gola. Ali nije sve tako jednostavno. Na primjer, u 3 od ovih 10 mečeva je postignuto 20 golova (pola od ukupnog broja!). Ispada da je prosečan broj golova u preostalih 7 mečeva 2,85. Sve u svemu, preko 2,5 gola i dalje izgleda kao dobra opklada, ali VIŠE od 3,5 gola ne.

Bolji pokazatelj bi bio koliki je procenat utakmica Partizana na domaćem terenu završio sa VIŠE od 2,5 golova, odnosno 3,5 gola, itd. Dao bi nam bolju ideju od prosečnog broja golova po meču.

4.4. Ostavite dodatne opcije klađenja

Za većinu fudbalskih utakmica, osnovni iznos za kladionice je MANJE / VIŠE 2,5 gola.

Osim toga možete pronaći i druge opklade – više/manje od 3,5, više/manje od 4,5 golova. Koeficijent za njih se značajno povećava. Ali ne preporučujemo da se često kod njih zaustavljate. Verovatnoća je mnogo manja, a šanse obično nisu veće (u poređenju sa promenom šanse da se to dogodi). Naš savet je da koristite glavnu opciju od 2,5 gola. Obično su kvote tamo najbolje.

4.5. Procenite napadački potencijal timova

Sama statistika nije dovoljna za nedavni učinak timova. U svoju analizu morate uključiti koliko udaraca na gol ima svaka od ekipa, koliko ih je u okvir gola, u odnosu na golove. Kakav je formacija napada, da li su svi glavni igrači zdravi?

Ako uradite dublju analizu i otkrijete koliko je ozbiljan napadački potencijal ove ili one ekipe, vaše šanse za uspeh sa brojem golova će se značajno povećati!

4.6. Istorija rivalstva

Ne zaboravite da obratite pažnju na istoriju međusobnih utakmica. Ovo može biti veoma korisno. Iz našeg iskustva – ponekad se desi da nas ova statistika jako iznenadi i promeni pristup klađenju.

Komentari
Подписка на прогнозиста
Prati autora

Obaveštenja o novim publikacijama ovog autora biće poslata na imejl koji ste naveli prilikom registracije na „RK“

Уведомления о новых прогнозах этого эксперта будут приходить на электронный адрес, указанный Вами при регистрации на "РБ"

Prati autora
Подписка на прогнозиста

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых публикациях этого автора на ваш электронный адрес.

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых прогнозах этого эксперта на ваш электронный адрес.

Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt