Dušan Vlahović uzdrmao Evropu zbog svoje budućnosti

Rejting Kladionica
Dušan Vlahović je svakako očarao svojom igrom ove sezone. Gde li će naš napadač produžiti karijeru i hoće li nastaviti da trese mreže protivnika?

Vlahovic

Ako izuzmemo velike zvezde svetskog fudbala iz redova Mesija, Ronalda, Zlatana Ibrahimovića, Levandovskog itd. možemo slobodno reći da njihovi naslednici drže zimske hladne mesece na veoma visokim temperaturama. Svakako dva imena o kojima se najviše priča poslednjih meseci su Erling Holand iz Borusije Dortmund i Dušan Vlahović iz Fiorentine.

Norvežanina vezuju za najmanje 5, 6 evropskih velikana, kao i Srbina Vlahovića. Golgeter je 28. januara napunio 22 godine i već je uzdrmao Evropu svojim učinkom, a ispostavilo se da je Firenca suviše tesna za njegove mogućnosti

Postavlja se pitanje gde će Fiorentinina gol mašina? Jedan od vodećih među kladionicama – Melbet, predviđa skoro siguran transfer Vlahovića u drugi italijanski tim – Juventus. Kladionica ovo procenjuje na samo 1,16, što u praksi znači gotovo siguran transfer. Sledeće opcije su, prema Melbetu, Arsenal, sa kvotom 3,60, Mančester siti, Barselona i Totenhem imaju šanse 26/1 da preuzmu Vlahovića, a poslednji na ovoj improvizovanoj rang listi je Njukasl sa šansom od 34,00..

Stara dama je spremna sada da da 60 miliona evra napadaču, kako bi on bio u njenim redovima da bi ove sezone koristila njegove usluge. Rukovodstvo Fiorentine neće se mešati u sledeći dogovor za Srbina, uprkos tome što insistira na transferu od 70 miliona evra. Vlahović ima ugovor sa Ljubičastima do 2023. godine. Zanimljivo je da je napadač u junu 2017. potpisao petogodišnji preliminarni ugovor sa Fiorentinom, koji je zvanično stupio na snagu na njegov 18. rođendan, 28. januara 2018. godine.

Šefovi Fiorentine otvoreno kažu da ne mogu dozvoliti da Dušan Vlahović napusti klub bez ikakvog transfera, tj. njihovi planovi uključuju ili prodaju ili obnavljanje ugovora. Ovo poslednje u ovom trenutku izgleda gotovo nemoguće s obzirom na desetine ponuda koje su stigle u kancelarijama kluba iz Firence za napadača. I sama Vlahovićeva želja pred Božić bila je da promeni tim, uprkos solidnom novom ugovoru koji mu je klub ponudio. Prema pisanju italijanske štampe, Fiorentina je ponudila ugovor po kome bi Vlahović bio najskuplji igrač u istoriji kluba – čak i sa većom platom od legenda Gabrijela Batistute i Ruija Koste. Međutim, čudna stvar je da do sada menadžeri fudbalera ne daju tačnost u kom pravcu rade na dogovoru, iako u Italiji sve ukazuje na pregovore i ugovor sa Juventusom. To će omogućiti torinskom timu da se rastane sa Alvarom Moratom, kojeg želi Barselona. Tako će Katalonci imati indirektnu korist od transfera Vlahovića iz Firence u Torino.

A kada je reč o Vlahovićevim agentima, u nekim publikacijama je već objavljen podatak da jedan od njih nije bilo ko, već sin predsednika Aleksandra Vučića – Danilo. Nije tajna da su on i Vlahović bliski, ali sam Danilo Vučić negira da je menadžer, već jednostavno prijatelj i veliki navijač Partizana… Zvanične informacije kažu da je srpskog golgetera zastupala agencija na čijem je čelu Darko Ristić.

Buka oko Dušana Vlahovića podigla se 2021. godine i to nije slučajno. Srbin je izjednačio rekord Kristijana Ronalda za najviše postignutih golova u kalendarskoj godini – 33. Portugalac je to učinio 2020. godine sa ekipom Juventusa. Ali nakon što je otišao u Mančester junajted, Stara dama po svaku cenu traži novog golgetera. Manjak snage u napadu se i golim okom vidi po rezultatima torinskog tima, koji je na 11. mestu po postignutim golovima od početka sezone, čak iza Verone, Sasuola, Empolija i drugih.

Priča iz veoma nedavne prošlosti Dušana Vlahovića je prilično interesantna. Fudbaler, rođen 2000. godine, počinje svoje prve korake u Altini (Zemun). Nakon toga proveo je samo tri meseca u OFK Beogradu. Igrao je tačno 1 utakmicu za Crvenu zvezdu, a 2014. prešao je u Akademiju Partizana. Sa samo 15 godina potpisao je prvi profesionalni ugovor sa Grobarima, a 2016. je već bio deo prvog tima. Sa „crno-belim” dresom debitovao je 21. februara 2016. godine sa 16 godina i 24 dana – najmlađi debitant u istoriji Partizana. U narednom kolu igrao je u 150. derbiju protiv Crvene zvezde, zamenivši Valerija Božinova u 53. minutu. Kao i ovde, postao je najmlađi debitant u istoriji Večitog derbija, popravivši do tada rekord Luke Jovića.

Naime, Dušan Vlahović je odigrao samo 27 utakmica (na svim turnirima) za Partizan, u kojima ima 3 gola. Nije ni solidan starter u sezoni 2016/2017 (ima samo jednu utakmicu u prvih jedanest) – u ostalih 8 ulazi kao rezerva. Po završetku ove sezone – u leto 2017. godine, Fiorentina je objavila da je kupila Srbina, ali će se on pridružiti timu kada napuni 18 godina (u januaru 2018). Prema različitim izvorima, bugarski napadač Valeri Božinov, koji je odigrao dve sezone u Fiorentini, savetovao je Vlahovića da odabere „Ljubičaste”.

 

Komentari
Подписка на прогнозиста
Prati autora

Obaveštenja o novim publikacijama ovog autora biće poslata na imejl koji ste naveli prilikom registracije na „RK“

Уведомления о новых прогнозах этого эксперта будут приходить на электронный адрес, указанный Вами при регистрации на "РБ"

Prati autora
Подписка на прогнозиста

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых публикациях этого автора на ваш электронный адрес.

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых прогнозах этого эксперта на ваш электронный адрес.

Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt