Novak Đoković favorit broj 1 za osvajanje narednog grend slema

Rejting Kladionica
Us Open – četvrti i poslednji grend slem turnir godine. Može li Nole osvojiti svet i oboriti rekorde?

NOVAK_DJOKOVIC_USOPEN_2019

Svetski teniser No1 i pretendent za ovu titulu u istoriji ovog sporta Novak Dojoković je očigledno favorit za osvajanje sledećeg grend slem turnira – US Opena. Turnir će početi  za samo nekoliko dana – u periodu od 30. avgusta do 14. septembra. Lider u muškoj rang listi nalazi se pred još jednim rekordom, što ga ovog puta zaista može učiniti najvećim teniserom svih vremena.

Kladionica Betwinner nudi kvotu 1.74 da Novak Đoković trijumfuje na terenima u Njujorku. Veća je stopa da se to neće dogoditi – 1,99, što čini impresivnu razliku između Srbina i njegovih narednih konkurenata za titulu US Opena. Daniil Medvedev je dobio kvotu 5,00, šanse Rafaela Nadala procenjene su tek na 8,00, a Aleksandar Zverev kvotu 8,90. Sledi Stefanos Tsitsipas na 10 itd. Kao što znate, jedan od velike trojice – Rodžer Federer propušta turnir.

Ako Đoković osvoji i US Open, četvrti grend slem turnir u kalendarskoj 2021. godini, postaće tek drugi teniser u istoriji koji je osvojio sva četiri turnira za godinu dana. Poslednji put legendarni Rod Lejver je to uradio davne 1969. godine (imao je još jedan uspeh 1961. godine). Nakon njega, dve legende ženskog tenisa su to postigle – Margaret Kort (1970) i Štefi Graf (1988).

Novak Đoković je do sada osvojio 20 grend slem titula, koliko i Rodžer Federer i Rafael Nadal, a sa novom titulom u SAD-u Nole će biti jedini lider po ovom pokazatelju i broj 1 u istoriji tenisa – još jedan rekord sa kojim se suočava.

Legendarni Goran Ivanišević, koji je deo Đokovićevog štaba, fokusira se na ove rekorde pre turnira dve nedelje ranije: „Trenutno sam deo tima koji piše istoriju. Ako Novak osvoji US Open i podigne sva četiri Grand Slam trofeja u jednoj godini postići će besmrtnost, baš kao i Rod Laver. Osim toga, postići nešto ovako u 21. veku mnogo je teže nego što je to bilo u doba Roda“, rekao je Goran.

Podsećamo, Novak Đoković je prošle godine 2020. doživeo ozbiljno razočarenje na US Openu i to nije bilo povezano sa njegovim nastupom kao ni igrom na terenu. On je diskvalifikovan tokom utakmice četvrtog kola nakon što je slučajno udario jednog od linijskih sudija loptom u grlu. Iako je tvrdio da nije bio nameran udarac i izvinio se linijskom sudiji, odmah je odlučeno da se Srbin ukloni sa turnira.

Betwinner nudi još jednu posebnu opkladu za Novaka Đokovića – da li će uspeti da poboljša rekord od 20 titula koje je Federer osvojio na slem turnirima. Kladionica očigledno smatra da je ovo gotovo 99% sigurno, jer su kvote za ovo tržište jednake kvoti 1,01. Oni od vas koji misle da se to neće dogoditi i da Nole do kraja karijere neće osvojiti još jednu Slem titulu mogu iskoristiti visoku kvotu – 11,00.

Đoković je trenutno na kratkom letnjem raspustu, koji je uzeo nakon učešća na Olimpijskim igrama. Nole u ​​Tokiju nije uspeo da osvoji zlatnu medalju, sa čim bi napao neviđeni u muškom tenisu „Zlatni Slem“, koji uključuje četiri Grand Slam turnira u godini, kao i zlatnu olimpijsku medalju. Nole je, međutim, pretrpeo gubitak i ostao samo na četvrtom mestu, pošto je posle meča za bronzanu medalju, koju je takođe izgubio, priznao da je povređen. Tako je propustio sledeće turnire u Torontu i Sinsinatiju da bi se mogao oporaviti za predstojeći US Open.

U trci za titulu za dve nedelje Đokoviću će biti lakše zbog nedostatka možda trenutno njegove najozbiljnije konkurencije – Dominika Thiema. Austrijanac je prošle godine osvojio titulu na US Openu, ali je sada povrijeđen i neće igrati do kraja godine, što znači da propušta odbranu titule.

Komentari
Подписка на прогнозиста
Prati autora

Obaveštenja o novim publikacijama ovog autora biće poslata na imejl koji ste naveli prilikom registracije na „RK“

Уведомления о новых прогнозах этого эксперта будут приходить на электронный адрес, указанный Вами при регистрации на "РБ"

Prati autora
Подписка на прогнозиста

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых публикациях этого автора на ваш электронный адрес.

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых прогнозах этого эксперта на ваш электронный адрес.

Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt