Tenis opklade

Vladica Aleksov
Tenis je verovatno drugi najpopularniji sport za klađenje u Srbiji i jedan od najpopularnijih u svijetu. Grand Slam turniri obično privlače ogromne sume novca.

2.1. Pobednik turnira

Pre ili tokom teniskog turnira, ova opklada predviđa budućeg pobednika. Ovde vredi uzeti u obzir da se pre početka svakog turnira vodi žreb. Tako da možemo otprilike proceniti kakav bi bio mogući put do uspeha glavnih igrača – koji se mogu sastati u borbi. Ovo svakako pomaže u izračunavanju šansi učesnika turnira do finala.

Na primer, glavni favorit će možda morati da se sastane sa nekoliko neugodnih protivnika. S druge strane, neki od ostalih na čelu šeme mogu imati lakši mogući put. Takvi slučajevi su prilično česti. Pre klađenja na pobednika turnira, pažljivo razmotrite šemu turnira.

2.2. Klađenje na utakmice

Ovo je najpopularnija vrsta teniskog klađenja. Ovde se kladite na pobedu nekog od tenisera u određenom meču. I za razliku od fudbala, ovde nema nerešenog rezultata.

Pre klađenja na teniske mečeve morate obratiti pažnju na nekoliko stvari. Trenutna forma (kako je predstavljena prošle nedelje, poslednji meč), kakva je istorija rivalstva, na kakvom terenu se igra utakmica! Ponekad je igrač dosta dole na svetskoj rang listi, ali njegov stil igre je veoma neugodan za boljeg igrača. Ove informacije će vam pomoći da napravite ispravnu procenu šansi tenisera u određenom meču. Takođe je korisno ako se odlučite kladiti na setove ili gejmove.

Trava je najbrži tip podloge, pogodna je za tenisere sa jačim servisom. Tvrdi(betonski) tereni se takođe smatraju brzim, ali su obično malo sporiji od trave. Šljaka/crveni tereni su najsporiji na ATP turnirima i tamo su dobri igrači oni koji se osećaju ugodno igrajući sa osnovne linije. Svaki teniser ima omiljenu podlogu. Ako teniser igra odlično na šljaci, to ne znači da će se osećati samopouzdano na travi i obrnuto. Na primer, Britanac Andy Murray bio je dobar na veštačkim podlogama i travi. Ali čim je počela sezona na šljaci, prestao je da izgleda kao jedan od najjačih igrača na svetu.

Kako u tenisu nema nerešenih rezultata, šanse za osvajanje favorita obično nisu velike. Zbog toga neki igrači igraju samo fikseve kako bi dobili veće ukupne kvote. Naravno, kao i kod svake strategije – morate dobro poznavati sport i sportiste da biste stabilno dobijali.

2.3. Klađenje na osvojene setove

Klađenje na tačan rezultat (na primer 3:1 set) je kao klađenje na tačan rezultat u fudbalu. Možete se kladiti i na to koliko će setova biti u meču (na Grand Slam turnirima opcije su 3, 4, 5, a na manjim turnirima – obično su maksimalno 3 seta).

Ako uzmemo konkretan primer, možete se kladiti da će Grigor Dimitrov pobediti Davida Goffena sa 2:1 u setovima, znajući da je Grigor favorit i da ima pozitivan bilans protiv Goffena, ali mečevi su često teški i šanse da Goffen uzme set je odličan.

Još jedna zanimljiva vrsta teniske opklade je pobednik prvog seta. Šanse su ovde obično vrlo dobre.

2.4. Hendikep

U teniskim mečevima možemo se kladiti i sa hendikepom. U principu, ovo se odnosi na setove i igre.

Hendikep za setove je dva tipa: pobediti sa hendikepom „-1,5“ ili sa hendikepom „+1,5“. Princip izračunavanja ovih opklada je isti kao i za fudbalski hendikep (pogledajte Fudbalske opklade u ovom odeljku).

Što se tiče hendikepa za gemove, tu se uzima u obzir ukupan broj gemova na utakmici. I ovde je ponekad opasno kladiti se na favorita. Na primer, pobedu Rafaela Nadala kao izrazitog favorita u meču sa Johnom Iznerom može dati i sa hendikepom od „-5,5“. Nadal može pobediti u dva seta, ali je moguće da u svakom od njih dođe do teške borbe. Pretpostavimo da Nadal na kraju pobedi rezultatom 7:6, 6:4. Kao što možete pretpostaviti – u ovom razvoju, ako se kladimo na Nadala sa hendikepom od -5,5 izgubićemo.

Ovde ćete imati prednost ako znate stil igre za svakog od takmičara, klasu itd. – da li će biti teška bitka ili bolje rečeno definitivna dominacija.

2.5. Ukupan broj setova/gemova

Kao i kod fudbala, ove opklade su obično MANJE / VIŠE. Na primer, možete se kladiti na više od 2,5 seta. Da biste dobili ovu opkladu, morate imati najmanje tri seta u meču. Ili ispod 21,5 gema – potrebno vam je maksimalno 21 gema.

Ova vrsta opklade je dobra ako vam nije ugodno predviđati pobednika meča. Ako je snaga protivnika približno jednaka, očekujete neizvestan meč – kladite se VIŠE.

Ili umesto da se kladite na pobedu favorita s malim koeficijentom, možete se kladiti da će se utakmica brzo završiti s brojem MANJE gemova, osiguravajući bolje kvote.

Komentari
Подписка на прогнозиста
Prati autora

Obaveštenja o novim publikacijama ovog autora biće poslata na imejl koji ste naveli prilikom registracije na „RK“

Уведомления о новых прогнозах этого эксперта будут приходить на электронный адрес, указанный Вами при регистрации на "РБ"

Prati autora
Подписка на прогнозиста

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых публикациях этого автора на ваш электронный адрес.

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых прогнозах этого эксперта на ваш электронный адрес.

Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt