Trke konja

Vladica Aleksov
Uglavnom popularni u Velikoj Britaniji i Aziji, tamošnji konjički sportovi su direktno povezani sa klađenjem. Svi gledaoci na hipodromu mogu se kladiti na licu mesta, a za mnoge igrače veliki festivali poput Cheltenhama, Royal Ascota i drugih postali su religija. U svakoj trci imate nekoliko opcija klađenja.

5.1. Opklade na pobedu

Najjednostavnija opklada je pobeda određenog konja. Kladite se na konja i ako on prvi pređe ciljnu liniju, opklada dobija. U svim ostalim slučajevima – izgubite. Neke kladionice nude i opklade na „dvostruke šanse“. To znači da ako je vaš konj prvi, ali je kasnije diskvalifikovan, i dalje ćete dobiti profit sa odgovarajućim koeficijentom.

Neke kladionice nude i „zagarantovane visoke kvote / zagarantovano klađenje uživo“. U ovom slučaju, ako su kvote za dotičnog trkaćeg konja postale veće neposredno pre trke, (u slučaju pobede) dobićemo odgovarajuće veće kvote, bez obzira što smo se ranije kladili na nižu. Međutim, šanse su obično veće oko nedelju dana pre trke. Odnosno, kada vodeće kladionice počnu da objavljuju kvote, one su bolje od situacije na dan takmičenja.

5.2. Postavite opkladu

U početku je ova vrsta opklade bila dostupna samo na berzama za klađenje. Kasnije su ih počele nuditi i neke online kladionice. U ovom slučaju – kladite se na određeno mesto gde očekujete da će se konj kvalificirati. Kvote su visoke, ali su šanse obično manje.

5.3. Kladite se na pobedu i mesto

U stvari, to su dve odvojene opklade: prva – za pobedu konja, a druga – za 2. mesto ili drugo i treće, itd. Ovo su opcije da se kladite na dobrog konja, pazeći da mu trka ne prođe dobro.

5.4 Opklada „Nema šanse“.

Ova veoma popularna opklada među ljubiteljima konjskih trka je opklada za plasman na 1. ili 2. mesto konja, bez obzira na to na kom kraju. Postoji i opcija opklade u kojoj su mesta 1., 2. i 3.

5.5. Perspektiva

Sa ovom opkladom, morate pogoditi ko će biti prvi, a ko drugi. Ukupni koeficijent se izračunava množenjem koeficijenata odgovarajućih jediničnih stopa. Dobivaju se visoke kvote, ali se šansa smanjuje.

5.6. Tiket

Još jedna popularna vrsta klađenja koja vam omogućava da predvidite rezultate za nekoliko konja. Zaista izgleda kao prava kolona u fudbalu.

5.7. Kladite se protiv

Poenta ove opklade je da se ne kladite da će konj pobediti u trci ili završiti na određenom mjestu, već da neće.

Komentari
Подписка на прогнозиста
Prati autora

Obaveštenja o novim publikacijama ovog autora biće poslata na imejl koji ste naveli prilikom registracije na „RK“

Уведомления о новых прогнозах этого эксперта будут приходить на электронный адрес, указанный Вами при регистрации на "РБ"

Prati autora
Подписка на прогнозиста

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых публикациях этого автора на ваш электронный адрес.

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых прогнозах этого эксперта на ваш электронный адрес.

Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt