Upravljanje novcem (banka za klađenje)

Vladica Aleksov
Čak i najbolji igrači koji koriste uspešne strategije klađenja su u velikom riziku od dugoročnog neuspeha ako ne koriste svoj novac ispravno. Ako rizikujemo previše, prečesto, rizikujemo da izgubimo novac. Da imamo neograničena sredstva – to ne bi bio problem. Ali realno – to nije moguće i moramo uspostaviti strategiju kada i na koliko se kladimo.

2.1. Sistem fiksnog procenta

Postoji više sistema upravljanja bankom. Neki su agresivniji, a drugi sigurniji. Neki su jednostavniji i uzimaju u obzir 1 parametar, dok su drugi zasnovani na nekoliko faktora. Jedna od najosnovnijih opcija je jednostavno kladiti se na fiksni postotak naše ukupne banke, a s vremenom – ako smo uspešni – opklade rastu, a ako imamo niz gubitaka – opadaju. Ako tek počinjete, ovo je dobar način da se zaštitite od gubitka svog novac. Više o ovoj strategiji pročitajte ovde.

2.2. Kelijev kriterijum

Kako napredujemo u našim opkladama, normalno je da pokušavamo poboljšati našu igru. Da uzmemo više stvari u obzir i pokušamo optimizovati naša rešenja tako da dugoročno imamo najveći mogući profit. Važno je izgraditi dobru bazu znanja, početi sami procenjivati ​​koeficijente i verovatnoće. Tako ćemo moći odabrati najatraktivnije utakmice. Kada dođemo do ove faze – vrieme je da potražimo koji od složenijih sistema upravljanja bankom nam odgovara.

Ovde preporučujemo korišćenje Kelly kriterijuma, a posebno njegovu varijantu s delimičnom primenom. Ovaj pristup uzima u obzir našu sklonost ka riziku (kojim procentom želimo da se kladimo), ali i koliko je opklada atraktivna – kolika je kvota i kolika je vrednost opklade. Osnovna karakteristika Keijjevog pristupa je da se u okladama u kojima imamo najveću vrednost (koeficijent je najpovoljniji u našu korist) – najviše ulaže. Više poznatih igrača, kako u klađenju tako i na finansijskim tržištima, koriste ovaj pristup. Kada očekujemo najveći profit, uz odmereni rizik – kladimo se na velike iznose. Svaki profesionalni igrač treba da bude upoznat sa ovim sistemom, čak i da se primenjuje njegove varijacije ili slične druge sisteme, u zavisnosti koji mu više odgovara.

Više o Kelly kriterijumu možete pročitati ovde

Komentari
Подписка на прогнозиста
Prati autora

Obaveštenja o novim publikacijama ovog autora biće poslata na imejl koji ste naveli prilikom registracije na „RK“

Уведомления о новых прогнозах этого эксперта будут приходить на электронный адрес, указанный Вами при регистрации на "РБ"

Prati autora
Подписка на прогнозиста

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых публикациях этого автора на ваш электронный адрес.

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых прогнозах этого эксперта на ваш электронный адрес.

Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt