Danska strategija

Vladica Aleksov
Danska strategija je strategija klađenja u kojoj se opklada progresivno povećava, ali na način koji je prilično siguran za banku igrača.

Sadržaj

Ukratko

Nije sasvim jasno zašto je ova strategija nazvana po Danskoj, ali verovatno kreator nije želio slavu za sebe, već je pokazao patriotizam. Strategija je slična poznatoj Martingale strategiji, ali se opklade ne povećavaju dva puta nakon svake izgubljene opklade, već u odnosu na aritmetičku progresiju – što je mnogo sigurnije za vašu banku. Još jedna karakteristika je da nakon svake izgubljene opklade – igrač mora napraviti sledeću po većoj kvoti.

Primer korišćenja banke

Banka igrača je 10.000 RSD. Proces počinje sa početnom opkladom od 100 RSD sa kvotom 1,5.

  1.   Ulog  100 RSD sa kvotom 1,5, izgubljen.
  2.   Ulog 200 RSD sa kvotom 2, izgubljen.
  3.   Ulog 300 RSD sa kvotom 2.5, dobijen (neto profit od 150 RSD)
  4.   Nakon svake dobitne opklade – ciklus počinje ponovo:
  5.   Ulog  100 RSD sa kvotom 1,5, izgubljen.
  6.   Ulog 200 RSD sa kvotom  2, izgubljen.
  7.   Ulog  300 RSD sa kvotom 2,5, izgubljen.
  8.   Ulog 400 RSD sa kvotom 3, izgubljen.
  9.   Ulog 500 RSD sa kvotom 3,5, izgubljen.
  10. Ulog 600 RSD sa kvotom 4, dobitan (neto profit od 300 RSD)

Dakle, ova strategija može izdržati 13 uzastopnih izgubljenih opklada (sa bankom od 10.000 RSD), ali primečujete da su koeficijenti sve veći, a sa njima i verovatnoća dobitka opada. Od igrača se traži da izabere opklade u kojima su kvote podložne najmanjoj mogućoj varijaciji. U fudbalu bi to bili fiksevi na  favorite.

Korišćenje fikseva na favorite u danskoj strategiji

Na primer:

Igrač mora napraviti 3. korak ciklusa, s kvotom 2,5.

Ima sledeće utakmice: Chelsea kao gost Cardiffa (1.6 za pobedu Chelseja), Bayern Minhen protiv Mainza 05 sa 1.3 i Atletico Madrid protiv Granade kod kuće sa kvotom 1.2 za Atletico.

Tiket na ove 3 utakmice je sa kvotom 2,5.

Ukupan broj golova kao alternativa fiksevima

Veoma je teško izgubiti 13 uzastopnih opklada na fikseve sa favoritima. Ipak, alternativa klađenju na fikseve sa favoritima su opklade na broj golova (više). U tom slučaju moraju se odabrati ekipe koje postižu više golova i napraviti detaljnu analizu trenutne forme.

Morate gledati ne samo statistiku za golove iz prethodnih mečeva, već i broj udaraca na i u okvir gola, itd. – odabrati dobre opklade.

Pronašli ste grešku?Prijavite je
Komentari