Kako se kladiti na pikado

Vladica Aleksov
Nacionalna pikado asocijacija osnovana je 1924. godine, ali nije preživela Drugi svetski rat, pa je 1954. osnovana Nacionalna pikado asocijacija Velike Britanije. Igra je stekla popularnost 1930-ih godina. Pikadom se bave ljudi različitih profesija.

Sadržaj

Пикадо

Postoji mnogo važnih faktora koje ćete hteti znati pre klađenja na pikado. Moraćete saznati više o igri i koje kladionice nude takve opklade.

Koje kladionice nude opklade na pikado

  • Bwin
  • Efbet
  • Bet365

Glavni događaji

Glavni događaji na koje se možete kladiti su:

  • Svetsko prvenstvo u pikadu – održava se svake godine u decembru / januaru u Engleskoj. Počelo je 1994. godine i do sada ima 8 šampiona.
  • UK Open – pod pokroviteljstvom je Professional Darts Corporation. Prvestvo Britanije se održava u letovalištu Butlins Minehead u Majnhedu u Engleskoj.  UK Open je  takmičenje koje se odvija svake godine. UK Open nudi pobedniku nagradu od sto hiljada funti. Ovaj događaj je počeo u junu 2003. Igralo se u  junu do 2013. godine, a sada se održava u martu.
  • World Masters – Winmau World Masters je veoma prestižan profesionalni turnir u pikadu. World Masters je takođe jedan od najstarijih profesionalnih turnira u pikadu od 1974. godine. Sponzor događaja je proizvođač pikado borda Winmau. Održava se u Engleskoj početkom oktobra.
  • Grand Prix – Svetski Grand Prix održava se od strane Professional Darts Corporation u Dablinu, Irska. Svetski Grand Prix se takođe održava početkom oktobra, baš kao i World Masters. Ukupni nagradni fond za World Grand Prix je 450.000 funti.
  • Pikado Grand Slam – Pikado Grand Slam je još jedan događaj čiji je domaćin Professional Darts Corporation. Profesionalna pikado korporacija poziva i najbolje igrače svog rivala, Britanske pikado organizacije, da učestvuju. Grand Slam se održava u novembru svake godine. Treba napomenuti da je Grand Slam jedan od poslednjih profesionalnih pikado turnira u godini.

Glavna tržišta za opklade na pikado

Nakon što ste saznali koji su profesionalni događaji u pikadu, evo nekoliko mogućnosti za klađenje:

Pikado hendikep

Ove vrste opklada su posebno zanimljive. Ponuda klađenja na hendikep omogućava bolje kvote u neravnopravnom meču. Stoga, ako je veća verovatnoća da će igrač pobediti, u opkladu se dodaje hendikep. To znači da favorit može dobiti meč a ipak ostati gubitnik u hendikep opkladi.

Više od 180

Najveći rezultat koji igrač može dobiti u pikadu sa tri strelice je 180. Kada se kladite na pikado mečeve, tržište za Most 180-s je prilično veliko. Igrači koji se takmiče protiv najjačih igrača, obično imaju velike šanse, koje trebaju savladati da bi bila dobitna opklada.

Pobednik turnira

Kategorija za klađenje na pobednika na turnirima je sasvim jasna – kladite se na igrača koji će postati pobednik turnira na koji se kladite. Dakle, moraćete istražiti pre nego što se kladite da vidite koji igrač ima najveće šanse za pobedu. Za ovo tržište možete pronaći kvote na Bet365

Saveti i strategije za klađenje na pikado

Evo nekoliko naših saveta i strategija koje će vam pomoći kada se odlučite kladiti na pikado:

Klađenje uživo

Budući da postoji toliko mnogo promenljivih koje utiču na ishod pikado igre, klađenje uživo može biti posebno uzbudljivo. Imajte na umu faktore kao što su procenti pobede i isplate. Ovi procenti obično idu u korist igrača koji imaju najviše pobeda na turniru. Međutim, oni se mogu menjati u igri kako se igra nastavlja. Upoznajte se sa statistikom – ovo je veoma važno da bi imali  informisano klađenje tokom igre.

Lay to Back

Ova vrsta klađenja  je posebno zanimljiva jer birate za koga mislite da će izgubiti meč, a ne za koga mislite da će pobediti. Dostupan je samo na određenim vrstama stranica za klađenje.

Pikado uživo

Još jedan važan faktor koji treba imati na umu kada pokušavate da se kladite na pikado događaje je da ćete imati veće šanse ako gledate ove pikado događaje. Dakle, morate videti koje kladionice nude pikado uživo.

Pronašli ste grešku?Prijavite je
Komentari