Klađenje na League of Legends (LOL)

Vladica Aleksov
Kompjuterske igrice su odavno više od zabave za decu i mlade, već više milijardi dolara vredna industrija koja menja značenje onoga što je „sport“. E-sportovi su sada još popularniji od nekih klasičnih fizičkih takmičenja koja smo navikli gledati. U ovom članku ćemo pogledati elektronsku igru ​​koja je možda napravila ovu revoluciju, odnosno League of Legends.

Sadržaj

League of Legends

Opšte informacije

League of Legends, poznatija pod akronimom LOL, jedna je od najpopularnijih online igrica za više igrača, koju je razvio Riot Games 2009. godine, a 2014. LOL je vizuelno redizajniran i modernizovan. Igra je takođe besplatna od žanra borbene arene. LOL je namenjen i za komjuterske uređaje.

Igra se sastoji od dva tima od po 5 ljudi, pri čemu svaki igrač bira svog heroja, zvanog „šampion“, sa jedinstvenim kvalitetima, stilom igre i mogućnostima. „Šampioni“ postaju jači nakon prikupljanja bodova i kupovine virtuelnih predmeta. Jedan od dva tima pobeđuje kada uđe u neprijateljsku bazu i uništi zgradu zvanu „nexus“.

Profesionalna takmičenja

LOL se često naziva najvećim e-sportom na svetu, s međunarodnom scenom koja se sastoji od 13 različitih turnira i liga. Neka izdanja League of Legends World Cupa imaju preko 100 miliona gledalaca i nagradni fond od preko 2,5 miliona dolara. Na većini turnira format je za 2 od 3 pobede – prvi je tim koji osvoji 2.

Mogućnosti klađenja

1.Konačne opklade

Najpopularnije LOL tržište klađenja je ultimativno tržište klađenja. Određeni meč. Možete se kladiti na to koji će od dva tima pobediti, -1. ili 2. – nerešeno nije moguće. Kvote su različite u zavisnosti od toga ko je autsajder i favorit u datoj utakmici.

2. Hendikep opklade

I ovde postoje opklade na pobedu sa hendikepom, najčešće su -1,5 ili +1,5, kada je format za 2 pobede sa 3 karte. Favorit je sa hendikepom sa predznakom minus, a autsajderu virtuelnu prednost daje znak plus. Da bi pobedio tim sa hendikepom od -1,5, mora osvojiti 2 uzastopne karte bez gubljenja nijedne.

3. Opklade na ukupni broj karata

Ovo je standardna opklada, slična onoj za broj golova, utakmica, poena u drugim sportovima – da li će u meču biti manje od 2,5 ili više od 2,5 karte. Ako postoji izraziti favorit, najlogičnije je kladiti se na „manje“ i obrnuto – u jednakim timovima vrlo je verovatno da ima više od 2 karte za igranje.

4. Druge vrste opklada

Takođe se možete kladiti na svaku kartu – ko će biti pobednik, hendikep ubijanja na mapi, ukupna ubistva, ukupni tornjevi, ukupno zmajeva, ukupno barona, ukupno inhibitora pa čak i ko će biti prvi u broju ubistava. Možete se kladiti i na tačan rezultat u meču i predvideti ko će proliti „prvu krv“, prvi uništiti toranj, ubiti zmaja i drugo.

Pronašli ste grešku?Prijavite je
Komentari