Milerov menadžment

Vladica Aleksov
Milerov finansijski menadžment je strategija upravljanja bankom za klađenje zasnovana na radu poznatog američkog profesora iz oblasti sportskog klađenja. Izdao je mnogo knjiga i članaka na tu temu, a najpoznatija je “Kako pobediti kvote” (How Professional Gamblers Beat The Pro Football Pointspread) . Još jedna zanimljiva knjiga koju bismo preporučili je „Profesionalni kockar“(Professional Gambler) , koja govori o brojnim blagodatima, ali i o mukama u životu profesionalnog igrača.

Sadržaj

Iako se Miller uglavnom oslanja na američki sport, njegova strategija je univerzalna i u potpunosti primjenjiva na fudbal kakvog poznajemo. Da biste primenili njegovu strategiju, potrebno je da izaberete događaje u kojima je verovatnoća da će neka opklada uspeti (prema kladionicama) blizu 50%, ili drugim rečima – kvote su od 1,9 do 2. Ideja je pronaći value opklade (dobre mečeve) u ovom rasponu sa koeficijentima i na duge staze biti u plusu. tj ako se kladimo na kvotu 1,9 – pretpostaviti da je stvarna kvota 1,8 ili 1,7, jer je šansa za dobitak po našem mišljenju realna. Idealne za ovu strategiju su opklade na broj golova ili ishod mečeva u koje ste sigurni, ali iz nekog razloga kladionica daje visoke kvote.

Što se tiče iznosa uloga, Miller savetuje da se za svaku narednu opkladu koristi 1-2% od banke. Njegov pristup je konzervativan jer je varijacija koeficijenata od oko 2 normalno značajna. On preporučuje da se opklada povećava svaki put kada banka poraste za 25%, ali opet u okviru ne više od 2% banke koju imate za opklade.

Pronašli ste grešku?Prijavite je
Komentari