Strategija klađenja na tačan rezultat

Vladica Aleksov
Verovatno je svaki ljubitelj fudbalskog klađenja prošao kroz tradicionalna klađenja – na konačnog pobednika (1X2), na golove, čak i na kornere i aute, ali koliko vas se ikada kladilo na tačan rezultat?

Sadržaj

Tržišta za tačne rezultate, koje nude vrhunske kladionice, zahtevaju temeljnu pripremu u statističkom delu, solidnu dozu umeća, ali da se ne zavaravamo – potrebna vam je sreća. U ovom članku ćemo pogledati gde se možete kladiti na tačan rezultat i na koju strategiju se ja oslanjam. 

Suština opklada na Tačan rezultat

Kao što sam pomenuo u uvodnom delu, tržišta za tačan rezultat teško da su među najpopularnijima među ljubiteljima klađenja, ali je važno znati o njima, jer obično nude prilično visoke kvote.

Sudeći po nazivu tržišta, da bi vaša opklada bila uspešna, morate pogoditi tačan ishod meča koji predviđate. Osim tržišta za tačne rezultate na kraju meča, neke kladionice nude opciju tačnih rezultata na poluvremenu, kao i kombinacije za strelca i tačan rezultat, o čemu smo govorili u članku Strategija klađenja na prvog strelca / ili golgetera u bilo kom trenutku. 

Tržišta za Tačan rezultat

tačan rezultat

Klađenje na tačan rezultat na kraju meča je možda najpopularniji među opkladama na tačne rezultate. Da biste to uradili, morate znati tačno kakav će biti ishod utakmice – na primer, ako se kladimo na Nemačka – Španija i mislimo da će Bundestim pobediti 2-0, možemo se kladiti na ovo, a koeficijenti koji nudi  Bet365 za to je prilično visok – 15.0.

Tržište za tačan rezultat na poluvremenu je slično onom za tačan rezultat na kraju meča, a ovde je to možda malo lakše predvideti, jer većina utakmica završava bez golova,t.e. remija na poluvremenu, ali kladionice se nadaju upravo tome – opkladama na najočiglednije i neuspehom kladioničara. Kvote za tačan rezultat poluvremena su takođe visoke, ali niže od onih za konačni rezultat, jer, kao što sam pomenuo,kvota za nerešen ishod bez golova na poluvremenu ima najmanju kvotu.

poluvreme tačan rezultat

Ako ste pažljivo proučili meč i mislite da će, na primer, Timo Werner postići pogodak prvi ili čak u bilo kojem trenutku i mislite da će Nemačka pobediti 2-0, onda se možete kladiti na ovo – kvote za ovu vrstu opklade su prilično visoke, što može dovesti u iskušenje neke od rizičnijih igrača.

skorkast

Kladionice nude mnogo opcija za klađenje – kao što su kombinacija „Strelac gola u bilo kom trenutku“ i „Tačan rezultat“. Koliki su koeficijenti  – počinju od 20.00 pa naviše. Ovde su vam zaista potrebne ozbiljne profesionalne veštine i naravno – sreća. Morate pogoditi 2 u 1, s jedne strane strelca, a s druge strane tačan krajnji rezultat, što je izazov.

Pronašli smo zanimljivo tržište u kladionici Betwinner. Tačan rezultat – Grupna opklada. Kladionica vam nudi vrlo dobru priliku iz kombinacije nekoliko tačnih rezultata, na primer – Tačan rezultat 0:1, 0:2 ili 0:3 za određene kvote. Drugi primjer – tačan rezultat 1:2, 1:3 ili 1:4, itd. Kvote su ovde prilično visoke, ali imate tri opcije, a ne samo jednu.

Tačan rezultat - grupa rezultata

Koje kladionice nude tržišta za Tačan rezultat

 • Bet365 – konačni tačan rezultat; tačan rezultat poluvremena; prvi golgeter i tačan rezultat; golgeter u svakom trenutku i tačan rezultat.
 • Efbet – konačni tačan rezultat; tačan rezultat poluvremena; kombinacije prvo poluvreme / konačni rezultat tačan rezultat
 • 1xbet opcije klađenja, uključujući konačan tačan rezultat; tačan rezultat poluvremena; višestruki tačni rezultati (više rezultata); Scorecast (prvi golgeter / tačan rezultat)
 • Betwinner – konačni tačan rezultat; tačan rezultat poluvremena; grupna opklada na tačan rezultat (primer: Tačan rezultat 0: 0 ili 1: 0 ili 0: 1)
 • MaxBet – konačni tačan rezultat; tačan rezultat poluvremena; prvo poluvreme / konačni rezultat tačan rezultat; višestruki precizni rezultati (više rezultata)

Strategija klađenja na Tačan rezultat

Da budem iskren, retko ko ima pravi „recept“ ili strategiju kako, kada i na šta se kladiti na ovim tržištima, ali daću vam savet iz svog ličnog iskustva koji će vam pomoći da odlučite da li da se kladite na tačan rezultat:

 • Istražite rezultate oba tima u dosadašnjem toku sezone – ovo naravno vredi kada je prošlo najmanje 10 kola. Postoji mnogo sajtova koji nude statistiku o tome kako su utakmice oba tima završile na kraju poluvremena i na kraju meča.
 • Istražite dosadašnje rezultate između ta dva tima – često kažemo da se „istorija ponavlja“, pa ako primetite bilo kakav trend u rezultatima između dva tima u prošlosti, pokušajte s razumnom opkladom u predstojećem meču na koji ćete se kladiti
 • Potražite „klasičan rezultat“ u mečevima favorita – 3:0 je među klasičnim rezultatima, tako da u mečevima sa jasnim favoritom možete isprobati upravo ove opklade. Kvote su često preko 10.
 • Kladite se na 0:0 na poluvremenu – ovo je najčešći rezultat poluvremena, posebno u mečevima između dva jednaka tima, pa ako su kvote veće od 2, vredi pokušati.
 • Nemojte se kladiti na velike iznose – dobra stvar kod ovih tržišta je što nude visoke kvote, koje ne treba igrati sa velikim iznosima, ali su dovoljno zadovoljavajuće ako uložite svoj lični minimum.
 • Koristite sisteme – kladite se na nekoliko identičnih tačnih rezultata u sistemu. Ovo će vam garantovati prilično dobre šanse za veliki profit

Kada se ne kladiti na Tačan rezultat

Daću vam savet kada se ne kladiti na  tačan rezultat:

 • Kada nemate nikakve statističke argumente – nemojte se kladiti na slepo i bez pregleda barem statistike jednog od dva tima
 • Izbjegavajte derbi utakmice – derbi između Partizana i Zvezde, Barse i Reala ili Uniteda i Liverpoola često su nepredvidivi i videli smo mnogo toga, što ih čini po mom mišljenju prilično neprikladnim za ovako rizične opklade.

Zaključak

I ova tržišta su za majstore i ljubitelje visokih kvota, ali lično ne preporučujem novim igračima u sportskom klađenju da se „bacaju“ direktno na tržišta za tačan rezultat – stičite samopouzdanje kroz klađenja na konača ishod, golove pa čak i kornere, gradite i  istražite strategiju klađenja i tek onda okušajte sreću u ovim definitivno majstorskim opkladama.

Pronašli ste grešku?Prijavite je
Komentari