Strategija klađenja za prvog strelca / Strelca u bilo koje vreme

Vladica Aleksov
Jeste li ikada videli, na primer, Bayern Minhen kako igra sa timom iz sredine Bundeslige i vaš unutrašnji glas vam govori „Lewandowski će postići barem jedan gol!“, ali ipak se ne kladite… i onda poljska gol mašina postigne het trik?

Sadržaj

Suština opklada na golgetera

Fudbal je igra koja se zasniva na  jednu jedinu stvar, a to je postizanje golova, i sasvim je normalno da većina vrhunskih kladionica nudi opklade na glavne igrače u igri – golgetere.

U mnogim utakmicama možete se kladiti na barem jedno od dva tržišta golova – prvi golgeter ili golgeter u bilo kojem trenutku. Sami nazivi nam dovoljno dobro govore kada je naša opklada uspešna. Na primer, ako se na tržištu kladimo na Killiana Mbapea kao „prvog strelca“, onda u meču na koji se kladimo, francuska superzvezda treba postići prvi gol na utakmici. A ako se kladimo da će isti igrač postići gol u celoj utakmici, Mbapeov gol nam odgovara u bilo kom minutiu utakmice. Zato su kvote za klađenje na prvog golgetera uvek veće od onih za golgetera u svakom trenutku.

Pored ova dva glavna tržišta, neke kladionice nude i tržišta za konačnog strelca, igrača koji postiže 2 (ili čak 3) ili više golova, kao i kombinacije između strelca i konačnog ishoda ili čak konačnog rezultata.

Tržišta za prvog / poslednjeg strelca gola

prvi strelac poslednji strelac

Opklade za prvog golgetera su svakako mnogo rizičnije i lako spadaju u „majstorsku“ kategoriju. Uzmimo za primer utakmicu između reprezentacija Španije i Nemačke. U ovom meču Nemačka je favorit prema kladionicama i logično sa najnižim koeficijentom za prvi postignuti gol imaju dvojica napadača Bundeslige – u ovom slučaju Timo Werner i Luca Waldschmidt, a novo pojačanje Chelse-ja je favorit.

Timo Werner je sigurno najpopularniji među igračima za prvog golgetera na utakmici, ali kladionice to očekuju od vas – da se kladite na igrača sa najnižim kvotama, pa dobro istražite – kasnije u članku ću reći tačno kako.

U ovu kolonu staviću opklade za poslednjeg strelca, koje su slične onima za prvog, a čak su i kvote potpuno identične.

Svakako je ovo daleko teža prognoza, a i pri rezultatu 1:0 prvi golgeter je i poslednji. Ovo tržište je znatno manje popularno među ljubiteljima online fudbalskih predviđanja.

Tržište za golgetera u bilo kom trenutku

Lično mislim da je ovo tržište popularnije od ta dva, jer je daleko lakše predvideti da će igrač postići gol, a ovde uklanjamo obavezne uslove da gol bude prvi ili posljednji. Za isti meč, na primer, Timo Werner je ponovo favorit kladionica za postizanje golova u svakom trenutku, ali ovoga puta su kvote za nemačkog napadača sa ostalim potencijalnim golgeterima mnogo bliže – Gerard Moreno i Rodrigo zaostaju na pola boda Werneru u kvotama.

Ako je igrač u jakoj seriji uzastopnih utakmica sa postignutim golovima ili generalno jednostavno ne „vidite“ ko još može postići, ovo tržište je za vas. U ovom slučaju, koeficijent preko 2 za Tima Wernera kao golgetera je prilično dobar, s obzirom da je on glavni strelac u timu Joachima Loewa.

Ostala tržišta za golgetere

Ostala tržišta za golgetere su takođe prilično interesantna, a imaju posebno visoke kvote. Na primer, tržište za kombinaciju prvog strelca i konačnog ishoda utakmice. U meču između Španije i Nemačke, Timo Werner kao najbolji strijelac i pobeda Nemačke ocenjen je veličanstvenom kvotom 8,00, što je savršeno za ljubitelje visokih kvota. Naravno, povećavaju se kvote za svakog strelca na „listi“ kvota za najboljeg strelca, kao i ako mislite da će Španija pobediti ili će utakmica biti nerešena.

Drugo tržište sa prilično visokim koeficijentom je ono za 2 ili čak 3 ili više golova u meču za igrača, pri čemu nije bitno da li je ovaj igrač postigao prvi ili posljednji u meču.

Poslednja dva tržišta koja ćemo pogledati su ona za kombinaciju golgetera (prvog ili bilo kojeg trenutka) i tačnog rezultata na utakmici. Ova tržišta imaju izuzetno visoke kvote i nevjerovatno ih je teško predvideti. Ali ponekad vredi pokušati, čak i uz minimalni ulog. Dobra stvar kod ovih tržišta u kladionici Bet365 za sportsko klađenje je da se u slučaju nultog remija, ulog vraća na vaš račun.

Takođe bih želeo da vam skrenem pažnju na tržište koje možete pronaći u kladionici Melbet. To je „Igrač, ušao kao rezerva da postigne gol“. Svesni ste rizika ove vrste klađenja, ali ako se kladite neposredno pre utakmice ili UŽIVO i već znate sastave, sigurno ćete imati pogled na razvoj utakmice. Uvek možete vrebati, ako rezultat nekog tima ne ide i predstoji promena, da „uhvatite“ visoku kvotu za ofanzivca koji je ušao kao rezerva.

druge opklade na strelce

Koje kladionice nude tržišta za golgetere

 • Bet365 – Strelac (Prvi; Bilo kada; Poslednji); Timski golgeter
 • Bwin – Golgeter/strelac (Prvi; U bilo koje vreme; Zadnji); Igrač koji će postići gol i njegov tim za pobedu;
 • efbet – Prvi golgeter; Bilo kada; Poslednji golgeter
 • Betwinner – Igrač koji će postići gol u nekom trenutku
 • Melbet – Ko će postići gol; Igrač da postigne dva gola; Igrač je ušao kao rezerva da bi postigao pogodak

Strategija klađenja na golgetera

Kao što ste možda već shvatili, tržišta golgetera su definitivno za „majstore“ sportskih predviđanja i zahtevaju ne samo dubinsko poznavanje fudbala i konkretnih igrača u igri, već i prilično opsežna istraživanja pre utakmica. Evo moje strategije kada se kladim ili na prvog strijelca ili na najboljeg strijelca u svakom trenutku:

 • Biram utakmice timova koji imaju istaknutog golgetera – Uvek je dobro kada se kladite na fudbalske timove koji imaju istaknute golgetere. Na primer, prošlosezonski mečevi između Bayern Minhena, Lestera, Arsenala, Lacija i Dortmunda su bili sasvim prikladni, jer svih pet ekipa imaju istaknutog centralnog napadača, koji vodi listu najboljih strelaca ne samo za svoj tim već i u prvenstvu u celini. Da, šanse za golove u svakom trenutku igrača poput Lewandowskog i Ciro Imobilea neće biti velike, ali vredi „rizikovati“ za njihove prve golove na utakmici. Uvek tražim najvišu kvotu neke kladionice da se kladim na takvom tržištu.
 • Kladim se na igrače koji su u nizu utakmica sa postignutim golovima – Savršena prošla sezona  bila je igraču poput Bruna Fernandesa, koji je postigao gol za Manchester United u nekoliko uzastopnih utakmica, a da nije bio najbolji strijelac tima ove sezone. Ovde se uglavnom oslanjamo na igrača da nastavi svoju dobru formu, a prikladnija opklada je gol u bilo kojem trenutku.
 • Tražim mečeve čistih favorita sa autsajderima – Kada, na primer, budu igrali Bayern Minhen i Fortuna Düsseldorf, opklada na kombinaciju prvog gola Lewandowskog i pobede Bavaraca će sigurno biti prilično visoka. Takođe, uvek postoji opcija da tražite još golova napadača iz omiljenog tima. Jer kad god igrate favorita protiv autsajdera, vaše šanse da vaš izabrani golgeter postigne više su znatno veće. Nepotrebno je komentarisati protekle godine, kada je Lionel Messi u jako dobroj formi, a Barcelona je domaćin slabijem protivniku, koliko golova Argentinac može postići.
 • Tražim iznenađujuće golove defanzivca – ako želite da rizikujete golgetera koji nije među tradicionalnim kao što su Holland, Obameyang ili Imobile, preporučujem da se kladite na prvog golgetera centralnog beka u timu koji izvodi mnogo kornera – na primjer Van Dyke u Liverpoolu, Bonucci za Juventus ili Sergio Ramos za Real Madrid, ovaj poslednji je čak izvodio penale za svoj tim. Šanse će biti prilično visoke i isplatiće se rizik. Lično sam imao dosta uspešnih takvih opklada, posebno sa Serhiom Ramosom, jer znam da on izvodi penale, a protiv slabijih protivnika uvek tražim penale za Beli balet…
 • Kladim  se na dva ili više golova u utakmici igrača koji jure za najboljeg strelca u svojoj ligi – dobar primer za to je bio Cristiano Ronaldo, koji je u prošlim kolima „jurio“ Ciro Imobilija za  golgetera Italije, a portugalac je morao postići više od 1 gola u nekim od svojih utakmica.

Kada se ne treba kladiti na golgetere

Naravno, morate jasno znati kada se uopšte ne treba kladiti na tržišta golova. Evo mojih saveta:

 • Ne kladite se na golgetere u derbi utakmicama
 • Nemojte se kladiti da će igrač postići gol ako je u nizu mečeva bez golova. Ima veće šanse da ne postigne gol nego da da.
 • Ne kladite se na utakmice u kojima ne poznajete igrače i oslanjajte se „na slepo“ na statistiku.

Zaključak

Ako se kladite na strelce, budite spremni da „drhtite“ od svakog udarca vašeg izabranog igrača i viknete „NE!“ ispred televizora kada neko od krila treba da postigne prvi gol na utakmici umesto tradicionalni golgeter.

Svakako vam ne preporučujem da se redovno kladite na ovim tržištima, ali kada vidite da je igrač u briljantnoj formi i nakupio niz susreta sa golovima, sasvim je normalno da okušate sreću.

Pronašli ste grešku?Prijavite je
Komentari