Strategija 1.01-1.02

Vladica Aleksov
Ova strategija se koristi samo za opklade uživo (live). Koriste se promene kvota kada se situacija na utakmici promeni.

Sadržaj

Kako funkcioniše?

Kada su u pitanju veće kvote, kao što je 1,9, mala promena u toku meča dovodi do promene kvote, na primer sa 1,9 na 1,87. Ali kada tim ima ogromnu prednost i na primer kvota je 1.01, onda uz minimalnu promenu, recimo u posedu lopte – kvota se menja na 1.02. Dakle – u drugom slučaju, takva minimalna promena znači 100% povećanje mogućeg profita. Ovo koriste igrači na berzama klađenja (kao što je Betfair) da eliminišu mogućnost gubitka novca bez obzira na to kako se meč završi.

Po pravilu – prvi korak u strategiji je sastavljanje opklade PROTIV pobede tima/igrača, sa kvotom 1,01 – pri prvoj prilici za takvu opkladu uživo (ili pre meča). Zatim se stavlja opklada NA pobedu tima, po kvoti 1.02. Dakle – ako rizikujemo 1000 RSD. sa opkladom PROTIV, dobit sa opkladom ZA pobedu je 2 000 RSD. To znači da ako favorit pobedi – mi osvajamo 1000 RSD, a ako ne pobedi – mi smo na 0 (ne gubimo ništa).

Ograničenja

U teoriji, ovakva opklada se može napraviti nekoliko puta u meču, ali istina je da je to jako teško jer zavisimo od likvidnosti (dostupnosti takvih opklada) na berzi. Obično je prilika ne više od jednom po meču.

Problem je što je moguće da je naša opklada PROTIV -Unmatched tokom čitavog meča – tj. da se nije desilo. Zbog toga je veoma važno gledati utakmicu uživo bez mnogo odlaganja, kako bismo, ako se ispostavi da je jedna od naših opklada Unmatched na kraju meča – možemo povući opklade pre nego što neko prihvati (da „match“ – ne ) na primer naša opklada PROTIV, kada je već jasno da gubimo.

Pronašli ste grešku?Prijavite je
Komentari