Kladionice koje nude opciju Cash-out/ Isplati tiket

Betfair je 2011. godine uveo novu funkcionalnost u svoju berzu sportskog klađenja, koja je zatim postala popularna u njegovoj klasičnoj kladionici. Prilika koja se brzo dopala korisnicima i koja je u sledećih nekoliko godina postala obavezna za sve vodeće kladionice.

U pitanju je opcija Cash-Out, koju možete pronaći i pod drugim nazivima, kao što je „Isplati tiket“. Međutim, njegova glavna ideja je ista, jer se sastoji u tome da čak i pre završetka sportskih događaja u svom listiću imate priliku isplatiti tiket, eliminirajući rizik gubitka na račun niže dobiti.

Koje kladionice nude opciju Cash-Out

Pogledajte spisak kladionica koje nude opciju Cash-out, također poznatu kao Cash...

Pročitaj opis

Pogledajte spisak kladionica koje nude opciju Cash-out, također poznatu kao Cashout ili Close Bet na različitim sajtovima.

Suština opcije Cash-Out

Cash-Out je velika pogodnost za korisnike, bilo da se njihov tiket kreće ka dobitku ili gubitku. Zamislite da se kladite sa 100 RSD na pet utakmica , s potencijalnim dobitkom od 10000 RSD. Prve četiri od njih su već izašle i imate samo zadnji meč. Međutim, kladionica vam nudi da zatvorite tiket i odmah dobijete 6500 RSD, bez obzira na konačni ishod posljednje utakmice.

Drugim rečima, kupujete mir. Naravno, ovo je samo izmišljen primer, dok u stvarnoj situaciji ponuđeni iznos za zatvaranje tiketa zavisi od raznih faktora.

Druga opcija u kojoj bi Cash-Out bio koristan je ako vaše utakmice ne idu na najbolji način i smatrate da je povećana verovatnoća da tiket neće biti dobitan . U ovom slučaju, ranije zatvaranje opklade imalo bi svrhu ne osigurati vam bilo kakvu dobit, već ograničiti vaše gubitke.

Na primer, ako se kladite sa 2000 RSD na koeficijent  2,00 na  Barcelonu kao domaćina u utakmici protiv Real Madrida, ali deset minuta pre kraja utakmice rezultat je i dalje 0:0 i igra je izjednačena, onda će vam kladionica ponuditi da zatvorite tiket na iznos manji od vaših uloženih 2000 RSD. Ostalo je potpuno stvar vašeg izbora.

Cash-Out je atraktivna opcija, posebno kada se koristi u utakmicama uživo. U njima možete pratiti utakmicu i u zavisnosti od njenog razvoja predvideti hoće li vaša opklada biti uspešna prije nego što bude prekasno.

Cash-out opcija

Kada mogu da ga koristim

Opcija Cash-Out obično je dostupna za gotovo sve događaje uživo, kao i za utakmice u popularnijim sportovima i prvenstvima, ali ne na svim njihovim tržištima. Međutim, to je opet po proceni određene kladionice. Važno je znati da ako kontretna utakmica nije ponuđena uživo, nećete imati mogućnost i uživo je zatvoriti.

Ne nudi svaka utakmica opciju zatvaranja, stoga prihvatite opciju Cash-Out kao bonus šansu koja vam daje veću kontrolu i fleksibilnost nad vašim ulozima te ograničava vaš rizik. Definitivno nije dobra ideja da se vaš odabir temelji na tome kako i kada bi ih bilo prikladno zatvoriti.

U većini TOP kladionica, pre kreiranja vašeg tiketa praktički ne nude garanciju da ćete imati mogućnost ranije ga zatvoriti i isplatiti. Međutim, neke kladionice, koje nude takvu opciju, znaćete možete li kasnije zatvoriti svoj tiket.

Šta dobija kladionica

Imajte na umu da funkcija Cash-Out nije kreirana kako bi bilo više zarada korisnika, jer bi to značilo više gubitaka za kladionice. U određivanju iznosa koji biste dobili za zatvaranje opklade, kladionica izračunava procenat verovatnoće vašeg dobitka, a zatim vam nudi deo, tako da je kladionica čisto statistički više u plusu nego u minusu.

Ako teku posljednje minute meča na koji ste se kladili, u kojem ćete, ako se ništa ne promieni, osvojiti 10 000 RSD i recimo da je kladionica izračunala 90% šanse da će vaš tiket biti dobitan u tom trenutku, tada će procenat za Cash-out pasti na oko 85 %, a ponuda koju ćete dobiti za isplatu bila bi 8 500 RSD. Igra nadmudrivanja između korisnika i kladionica, u kojoj bi obe strane mogle biti pobednici, ali na kraju krajeva računica nije na vašoj strani.

Koja će mi kladionica ponuditi najbolji Cash-Out

Kladionice su u stalnom takmičenju koja će svojim klijentima ponuditi najbolje, bilo da se radi o koeficijentima, bonusima, funkcionalnosti ili nečem drugom. Bez sumnje, Cash-Out je opcija koja će i dalje biti prisutna i usavršavaće se u različitim kladionicama. U ovoj fazi, međutim, čini se da je bet365 mnogo ispred drugih, boreći se za titulu najboljeg Kešauta. Osim velikog izbora kombinacija i razumnih ponuda zatvaranja opklade, korisnicima nude i nekoliko dodatnih ekstri.

Delimični Cash-Out

Delimični Cash-Out je funkcionalnost dostupna na Bet365-u, gde možete zatvoriti opkladu, ali ne u celosti ili drugim rečima prikupiti određeni deo sigurne dobiti, a s ostatkom novca iz vaše opklade nastaviti i čekati kraj utakmica. Tako ćete biti zadovoljni što ste dobili određeni iznos, ali vam i neće biti krivo što ste unapred zatvorili dobitan tiket.

Naravno, konačni dobitak će biti manji, ali to je cena rizika koju odlučujete hoćete li platiti. Međutim, uvek je dobro imati više opcija, a što se tiče ove, pametno korištenje svakako bi moglo biti plus.

Automatski Cash-Out

Automatsko zatvaranje opklade je opcija koju ćete u ovoj fazi pronaći samo na Bet365-u. Omogućuje vam da unapred odaberete koja vam zarada odgovara, a kada se ona eventualno postigne, vaša opklada će se automatski zatvoriti. Glavna ideja ove funkcionalnosti je da vam uštedi stalno praćenje ponuđenih iznosa za Cash-Out. Drugo je pitanje zašto juriti neki koeficijent, kad ste već odlučili da ćete se zadovoljiti manjim dobitkom.

Naše je mišljenje da je Kešaut prilika koju treba koristiti po ličnom nahođenju, u odnosu na razvoj određenog tiketa i odabira u njemu. Najmudriji izbor je odrediti stepen rizika u konkretnom trenutku i doneti najbolju odluku prema situaciji. Opcija Kešaut je pogodnost za korisnika, ali ne zaboravimo da donosi veću zaradu kladionicama.

Dostupna tržišta i koeficijenti

Uz svoje dodatne funkcionalnosti, Bet365 se od ostalih kladionica u Srbiji razlikuje po broju opcija koja nude Cash-Out. Relativno je odrediti gde su koeficijenti za zatvaranje najveći, ali praksa pokazuje da je u tom pogledu opet vodeća već pomenuta kladionica.

U čemu se razlikuje Cash-Out kod ostalih kladionica

Za početak, gore pomenute opcije kao što je delimični ili automatski Cash-Out u ovoj fazi nisu prisutne u Efbetu, niti u ruskim kladionicama (1xbet, 22bet, betwinner). Ni u jednoj od ovih kladionica nećete dobiti prethodnu indikaciju da će konkretni meč imati mogučnost zatvaranja opklade,  pogotovo ako se kladite na manje popularne sportove i prvenstva, ne trebate se iznenaditi ako ostanete bez ove mogučnosti.

Efbet garantuje da bi svi dostupni sportovi na njihovom meniju mogli ponuditi Cash-out, no istina je da to ostaje njihova subjektivna odluka nad kojom vi nemate moć. Međutim, ako određeni događaj nudi klađenje uživo, verovatno biste mogli iskoristiti i zatvaranje opklade.

Efbet takođe nudi Cash-Out i na sisteme. Još jedan veliki nedostatak je to što možete zatvariti opklade samo u kategoriji fudbal i, naravno, opet samo na utakmice po izboru kladionice.

Kako koristiti Cash-Out

U svim kladionicama opcija Cash-Out je intuitivna i jednostavna za korišćenje, a kada je dostupna, obično ćete u blizini svoje opklade pronaći dugme putem kojeg možete zatvoriti i videti odgovarajući dobitak na svom računu u nekoliko sekundi, bilo da govorimo o mobilnoj ili desktop verziji kladionice. U Bet365u, Efbetu, 1xbetu možete ga naći kao „Zatvori opkladu“. Međutim, njegova uloga je ista.

Cash-out na bet365-u

Nemoguće je da je Cash-out toliko rasprostranjena funkcionalnost a da nije korisna. Većina kladioničara navikla je na nju i često je koristi, jer nudi dodatnu fleksibilnost u klađenju i praktički može smanjiti ili eliminirati rizik od gubitka.

Njen glavni nedostatak, ali nešto sasvim očekivano, je činjenica da će s Cash-Outom vaš konačni profit biti manji od potencijalnog, pri pogotku svih vaše mečeva. Još jedan aspekt koji bi vas mogao iritirati je neznatno kašnjenje od nekoliko sekundi pri zatvaranju opklade u klađenju uživo.

Shvatate da je situacija uživo izuzetno dinamična i da se u svakom trenutku može desiti događaj koji će dramatično promijeniti iznos koji vam se nudi za Cash-Out. U tom slučaju nemate što učiniti i nikoga nije briga što ste pritisnuli dugme za zatvaranje opklade dve sekunde pre nego što je pao gol.

Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt