Kako preživeti gubitke?

Vladica Aleksov
Gubici su neizbežni. Nema igrača koji ne gube u nekom trenutku. Ali ako ste zabrinuti da ste zavisni i gubite više nego što možete sebi priuštiti, preporučujemo da prestanete s klađenjem. Ako problem postane veoma ozbiljan, izuzetno je važno ograničiti pristup novcu. Prenesite svoje kreditne kartice i štednju rodbini, postoji i procedura kojom se možete blokirati na stranicama svih kladionica. Ali ovo su krajnje mjere. Ako držite stvari pod kontrolom, postoji način da podnesete neuspele serije opklada!

2.1. Pauza

Najopasniji trenuci za svakog od nas, kada se kladimo – su minute, neposredno nakon što smo izgubili. U ovom trenutku, želja da se napravi hitna opklada za izbijanje je ozbiljna. Ali ove opklade su skoro uvek nepromišljene, potpuno pod uticajem emocija i retko dobitne. A i da su dobitne – gotovo je sigurno da ih u normalnom stanju ne bismo napravili. tj. – U ovim trenucima definitivno ne sledimo našu strategiju uspeha.

Ova reakcija je potpuno normalna. Ali uspeh u savladavanju emocija je ključ.

  • Pokušajte sebi dati do znanja da niste igrač za jedan dan. Ne morate imati određeni dnevni profit!
  • Budite strpljivi. Ponekad su emocije toliko jake da je se ubrza i disanje. Usporite i dišite duboko. Izađite za 10 minuta, za 1 sat.

2.2. Šta je TILT?

Tilt je žargon na engleskom, vrlo često korišćen u pokeru, koji vrlo precizno opisuje ovo specifično emocionalno stanje igrača (bez obzira na poker ili sportsko klađenje). Tilt dolazi nakon niza gubitaka koji nas teraju da se još više kladimo i ne stanemo dok se stvari ne promene. Međutim, praksa pokazuje da u ovom stanju ne donosimo odluke trezveno i prepuštanjem tilt-u stvaramo još veći tilt i još veći gubitak. Jedino preporučeno rešenje je da prestanemo s klađenjem (ili pokerom) na kratko (ili duže) dok ne povratimo kontrolu. Teško, ali veoma važno.

Više saveta kako prebroditi teške trenutke nakon niza poraza možete pronaći ovde.

2.3. Promena taktike

Ako strategija koju odaberete ne radi za vas, pokušajte je promeniti ili poboljšati. Imajte na umu da vam je potrebno barem nekoliko stotina opklada da biste imali dobru predstavu o rezultatima. Možda će vam nova strategija više odgovarati. Uvek pratite svoje opklade i analizirajte svoju igru.

2.4. Smanjite iznos opklada

Ako patite od talasa gubitaka, pokušajte da smanjite iznos na koji se kladite. U najmanju ruku, ovo će vam pomoći da smanjite svoje troškove dok se ponovo ne osećate samopouzdano. Ako se obično kladite sa 5000 RSD, pokušajte smanjiti iznos jedne opklade na 1000-1500 RSD.

Imajte na umu da je prirodna reakcija svakog od nas da učini upravo suprotno! Da povećamo iznos opklade kako bismo što pre vratili izgubljeno. Možda će uspeti, ali tako rizikujemo da izgubimo sav novac! Može proćii nekoliko puta, ali u jednom trenutku ćemo sigurno sve izgubiti.

2.5. Igrajte pažljivo

Počnite malim koracima, osigurajte se. Kada se kladimo na vrlo mali postotak ukupne svote  – lakše je kontrolisati svoje emocije uz gubitak. Ako nakon svake izgubljene opklade naše srce kuca jače – onda se kladimo previše.

2.6. Iskoristite svoje znanje i snagu

Koncentrišite se na šampionate koje poznajete. Potražite opklade u kojima imate znanje i osećate se ugodno. Obično, što nam se ne ide, to više rizikujemo sa više liga, sportova  itd. Ovo nije dobro. Odmorite se i vratite se na svoja tržišta. Pre ili kasnije će vam se vratiti.

Komentari
Подписка на прогнозиста
Prati autora

Obaveštenja o novim publikacijama ovog autora biće poslata na imejl koji ste naveli prilikom registracije na „RK“

Уведомления о новых прогнозах этого эксперта будут приходить на электронный адрес, указанный Вами при регистрации на "РБ"

Prati autora
Подписка на прогнозиста

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых публикациях этого автора на ваш электронный адрес.

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых прогнозах этого эксперта на ваш электронный адрес.

Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt