Humanost ne zna za granice

Vladica Aleksov
Kompanija Meridian, KK FMP i Streetball 3×3 elite udružili snage i pomogli Ognjenu Koldžiću!

Bookmaker 06.04.

Ipak, kompanija Meridian, KK FMP Meridian i Streeball 3×3 elite pobrinuli su se da ne ostane sve na rečima, već da konkretnim delima pomognu Ognjenu Koldžiću, desetogodišnjem dečaku koji boluje od autističnog spektra, koji karakteriše poremećaj u komunikaciji i socijalnim veštinama.

Tim povodom u hali FMP Meridiana održan je humanitarni 3×3 turnir i to u tri kategorije: juniori, košarkaši u kolicima i seniori. Na samom turniru bilo je oko 250 učesnika, a nakon celog dana igre – dobili smo i pobednike.

U kategoriji juniora slavila je ekipa „Potpuno svejedno“, koja je pobedila „Flash“ rezultatom 21:11. U kategoriji košarkaša u kolicima, slavila je KKK Crvena zvezda protiv KKK Soko (2:1). Kada se radi o seniorima, klasu su pokazali igrači „Uba“, koji su u velikom finalu pobedili goste iz Austrije, odnosno tim „Grac“ sa 21:13.

Ali, ono što je bitnije od rezultata jeste da je pomoć za Ogija skupljena i da je humanost zapravo pravi pobednik.

U tome je pomogao i Marko Petrović, tim menadžer KK FMP Meridiana, koji je „odelo zamenio dresom“ i još jednom podsetio ljubitelje basketa 3×3 na svoj talenat.

Imam iskustva u igranju basketa 3×3, od ranije. Sada sam deo stručnog štaba, tako da mi je sve to bilo dodatni motiv da pomognem u ovoj humanitarnoj akciji. Takođe, mogu da kažem da se kompanija Meridian uvek odaziva za sve akcije ovakvog karaktera, pomogla je i našem klubu i mislim da to radi na sjajan način – rekao je Marko Petrović.

Ispred kompanije Meridian, govorio je direktor marketinga, Damjan Stamenković, koji je istakao da je svim predstavnicima ove domaće grupacije čast da prisustvuju ovakvim događajima.

Drago nam je što smo došli da podržimo humanitarni turnir u organizaciji Streetball 3×3 elite. Meridian se već više od 15 godina bavi humanitarnim aktivnostima, tako da će se i ubuduće odazivati na ovakve akcije, a ako ćemo ovim dešavanjem pomoći izlečenju malog Ognjena – naše srce će biti još punije – rekao je Damjan Stamenković.

Ispred Streetball 3×3 elite, govorio je Petar Hranisavljević.

Veoma sam zadovoljan kompletnom organizacijom turnira. Sve ekipe koje su se prijavile su došle, što je stvarno retkost u Srbiji. Sa nama su bile 24 seniorske ekipe, 15 juniorskih, a čak i dve ekipe košarkaša u kolicima. Ovde smo se svi okupili zbog malog Ogija, što je fantastično i nadamo se da će se potrebna suma novca brzo sakupiti. Takođe, bez Meridiana ovaj turnir ne bi mogao da se održi, tako da smo im veoma zahvalni – rekao je Hranisavljević.

Bilo kako bilo, svi koji su se ove nedelje našli u FMP sportskoj hali pokazali su da zajedništvo, humanost i sport uvek donose dobar rezultat.

Pomozimo Ognjenu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1240 i pošaljimo SMS na 3030
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1240 i pošaljimo SMS na 455
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381548-21
Uplatom na devizni račun: 160600000138151038
IBAN: RS35160600000138151038
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Komentari 4
Подписка на прогнозиста
Prati autora

Obaveštenja o novim publikacijama ovog autora biće poslata na imejl koji ste naveli prilikom registracije na „RK“

Уведомления о новых прогнозах этого эксперта будут приходить на электронный адрес, указанный Вами при регистрации на "РБ"

Prati autora
Подписка на прогнозиста

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых публикациях этого автора на ваш электронный адрес.

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых прогнозах этого эксперта на ваш электронный адрес.

Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt