Nadal ili Đoković?! Očekuje nas nepredvidivi Rolan Garos

Rejting Kladionica
Djokovic krece u napad na 21. grend slem titulu. Može li Nole doći do treće titule na Rolan Garosu? Ostaje da vidimo dali će uspeti!

Novak Djoković Nole Roland Garros

Ljubitelji tenisa moraće da budu svedoci istorijskih trenutaka. Barem ih tako definišu teniski stručnjaci, predviđajući šta će se dogoditi u narednih manje od mesec dana. 22. maja počinje 126. Grend slem turnir Rolan Garos. Aktuelni šampioni su Novak Đoković kod muškaraca i Čehinja Brabora Krejčikova kod žena. Da li će njih dvoje uspeti da odbrane svoje titule?! Odgovori će biti dati 4. juna, kada je žensko finale i 5. juna, kada je bitka za muški trofej.

Vodeće kladionice daju svoje preferencije za favorita muškog šampiona. To je naravno Rafael Nadal – Kralj na šljaci. Kao da je izbor kladionica više nego logičan, pošto je Španac više od Boga na crvenim terenima, osvojivši rekordnih 13 titula na Rolan Garosu! Dominacija Rafe počela je daleke 2005. godine, kada je prvi put pobedio i od tada nije postao šampion samo 4 puta u 17 finala.

Betwinner daje kvotu 2,25 za novu titulu Rafe Nadala, što će biti njegov 22. grend slem turnir. Španac je poveo u borbi za trofeje sa Slemova protiv Rodžera Federera i Novaka, nakon što je možda i neočekivano uspeo da osvoji ovogodišnji Australian Open. Tada Federer nije igrao zbog povrede, a pravila oko Kovida zaustavila su Đokovića.

Sada stručnjaci predviđaju gotovo nepredvidiv Rolan Garos, jer ako obojica budu zdravi, nastupiće na crvenim terenima u francuskoj prestonici. Đoković je za trijumf u Parizu dobio kvotu 3,35, što je veoma blizu kvote za Rafaela Nadala. Upravo je Nole prošle godine poslednji put postao šampion ovih terena, kada je u dramatičnom meču u pet setova savladao Stefanosa Cicipasa. Prethodno je Srbin u polufinalu eliminisao Rafu Nadala, zaustavivši ga za još jedno finale i moguću titulu.

Legendarni Šveđanin i sedmostruki slem šampion Mats Vilander predviđa uspeh Novaka Đokovića. Sam Vilander je osvojio Rolan Garos 3 puta i veruje da ako Nole bude dobro igrao na turnirima pre samog Rolan Garosa, on zaista postaje favorit za titulu s obzirom na povredu koju je zadobio Rafa Nadal, što mu je poremetilo pripreme.

Da, ali Novak Đoković zbog Kovida nije uspeo da igra na Australijan openu, kao ni na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju. Posle toga je eliminisan u prvom kolu turnira u Monte Karlu od Španca Davidoviča Fokine. Zatim je učestvovao na turniru u svom rodnom Beogradu, ali iznenađujuće nije uspeo da ga osvoji. Đoković je pre samo nekoliko dana izgubio u finalu od Rusa Andreja Rubljova, potom se izvinio navijačima zbog neočekivanog poraza.

U svakom slučaju, Nole je u poslednjih nekoliko nedelja stekao više igračke prakse, a učestvovaće na mastersima u Madridu i Rimu, jer neće biti problema sa ograničenjima zbog korona virusa. Turnir u Madridu počinje 1. maja (nedelja) i trajaće do 8. maja, a Đoković će u glavnom žrebu biti pod br.1, na 2. mestu Aleksandar Zverev i 3. Rafael Nadal. Nakon toga, turnir u Rimu počinje 8. maja i trajaće do 15. maja, nakon čega sledeće nedelje startuje Rolan Garos.

Legendarni trener Patrik Muratoglu takođe je prokomentarisao predstojeće događaje koje očekuje teniska zajednica, a posebno predstojeći Rolan Garos. Po mišljenju stručnjaka, ako Rafael Nadal još jednom osvoji turnir u Francuskoj, to bi Novaka Đokovića stavilo pod ozbiljan pritisak u borbi za prvo mesto u istoriji tenisa.

Prema Muratogluovim rečima, vrlo je moguće da će Rodžer Federer završiti karijeru sa 20 slem titula, pošto ga povrede, oporavak i eventualni povratak na teren sve više udaljuju od dva rivala. Muratoglu je dodao da će Novak Đoković, ukoliko Nadal osvoji Rolan Garos, otići na Vimbldon sa idejom da mora da pobedi po svaku cenu da bi ostao u igri za prvo mesto na večnoj rang-listi. Zbog eventualne Nadalove titule u Parizu, on će već imati 22 slem trofeja, dok će Novaku ostati 20.

Svi očekuju da će se ponovo velika bitka voditi između dva velikana Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, ali da li će neko od mlađe generacije predstavljati iznenađenje na narednim turnirima ostaje da se vidi. Mlada nada španskog tenisa Karlos Alkaras je već osvajao turnire i nije slučajno dobio treću kvotu (3,80) od kladionica da osvoji Rolan Garos. Alkaras iza sebe ostavlja Stefanosa Cicipasa (6.25) i Aleksandra Zvereva (15.00).

Komentari
Подписка на прогнозиста
Prati autora

Obaveštenja o novim publikacijama ovog autora biće poslata na imejl koji ste naveli prilikom registracije na „RK“

Уведомления о новых прогнозах этого эксперта будут приходить на электронный адрес, указанный Вами при регистрации на "РБ"

Prati autora
Подписка на прогнозиста

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых публикациях этого автора на ваш электронный адрес.

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых прогнозах этого эксперта на ваш электронный адрес.

Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt