Pogled ka: Đoković protiv Medvedeva u sporu za kralja Vimbldona

Rejting Kladionica
Vimbldon kuca na vrata! Hoće li Novak osvojiti svet i na trećem grend slemu ove godine!

Wimbledon 2019

Srpski teniser Novak Đoković samouvereno se kreće ka tome da postane teniser №1 u celoj istoriji tenisa. Nole je trenutno lider na svetskoj rang listi, ali to nije novost. Pre samo nekoliko dana, Nole je osvojio 19-tu titulu na Grand Slem turnirima – Roland Garros, pošto je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa u ekskluzivnom meču. Nole je gubio sa 0:2 seta, ali nakon toga kao da su mu se u telo slile magične sile i počeo je fenomenalan preokret do konačnih 3:2 u setovima. Tako je Novak Đoković postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio najmanje po dva puta četiri grend slem turnira i prvi igrač u otvorenoj eri koji je u finalnom meču napravio preokret od 0-2 do 3-2 seta.

Sledi nastavak … Vimbldon dolazi. Mnogi teniski stručnjaci i navijači smatraju da je turnir na „Svetoj travi“ najveći u istoriji tog sporta. I verovatno su u pravu, nakon što su ovaj turnil osvojila sjajna teniska imena. Počevši od Bila Tildena, Renea Lakostea, Freda Perija, Roja Emersona, Roda Lejvera, Džimija Konorsa, Bjorna Borga, Džona Makenroja, Borisa Bekera, Andre Agasija, Pita Samprasa i Rogera Federera, koji ima rekordnih 8 Vimb trofeja. Sampras ima 7 titula, a sledi Novak Đoković sa 5.

Pitanje je da li će Novak moći da doda još jednu titulu, koja će biti jubilejna 20-ta u njegovoj karijeri, a samim tim će biti na vrhu sa druga dva velikana – Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Prema kladionicama, odgovor je definitivno DA. Koliko i da je Federer kralj Vimbldona, u ovom trenutku sve ide u prilog Srbinu. Prema vodećim kladionicama, Noletove šanse su ogromne. Kladionica 1xBet daje kvotu 2,18 za Đokovićev trijumf.

Međutim, sledi najvažnije pitanje – ko će biti protivnik №1 srpskoj zvezdi. Naravno, Rodžer Federer će pokušati, možda i poslednji put, da odigra uzbudljiv Vimbldon. Po mišljenju kladionicama, međutim, još jedan favorit koji će ući u ulogu Noleovog prvog protivnika je Danail Medvedev. Rus je devet godina mlađi od Đokovića i možda je u najjačoj trenutnoj formi. I ovo je uticalo na svetsku rang listu, u kojoj je Medvedev skočio na №2, ispred sjajnog Nadala i Đokoviću diše za vrat. Rus je već igrao finale na Otvorenom prvenstvu Australije i izgubio… od Novaka u tri seta.

Sada mu kladionice daju drugu šansu da osvoji trofej Vimbldona za prilično visoku kvotu 7,80 (isto kao i Federer). Čini se da Medvedev nikada ranije nije bio tako blizu Đokovića, ali što je još važnije, već je uspeo da važi za favorita pre Federera i Nadala. Znamo da za Španca Vimbldon nije najuspešnije mesto (ima 2 titule) i zato ostaje na 5. mestu među favoritima za trofej – posle Đokovića, Medvedeva, Federera i Cicipasa.

U leto 2020. godine, Vimbldon je odložen zbog Covid pandemije tek treći put u svojoj više od 100 godina istoriji. Do njegovog početka ima manje od dve nedelje, a pitanje je Đokoviću trofej №20 ili će mu neko drugi oduzeti radost.

Komentari
Подписка на прогнозиста
Prati autora

Obaveštenja o novim publikacijama ovog autora biće poslata na imejl koji ste naveli prilikom registracije na „RK“

Уведомления о новых прогнозах этого эксперта будут приходить на электронный адрес, указанный Вами при регистрации на "РБ"

Prati autora
Подписка на прогнозиста

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых публикациях этого автора на ваш электронный адрес.

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых прогнозах этого эксперта на ваш электронный адрес.

Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt