Klađenje na DOTA 2

Vladica Aleksov
Video igre su postale od nečega što tinejdžeri rade u slobodno vreme do globalnog fenomena i poslovanja vrednog milijardu dolara. Razvojem sveta i tehnologije kompjuterske igre su se transformisale u sport koji je zahvaljujući raznim turnirima, formatima i događajima postao globalni fenomen. Takođe je logično da kladionice obrate pažnju na e-sportove i nude sve više tržišta i mogućnosti klađenja. U ovom članku ćemo pogledati jedan od najpopularnijih elektronskih sportova DOTA 2 i kako se kladiti na njega.

Sadržaj

Dota 2

Opše informacije

Dota 2 je kompjuterska igra koju je 2013. godine kreirao programer Valve i jedna je od najuspješnijih i najpopularnijih video igara i e-sportova na svetu.

Igra je iz žanra za više igrača sa borbenom arenom. Dota 2 mečevi se odvijaju između dva tima od po 5 igrača koji se brane i deluju na odgovarajućoj bazi na različitim krajevima mape koja se igra. Igrač bira „heroja“ koji ima drugačiji i jedinstven stil igre, sposobnosti i posebne moći.

Razni „heroji“ skupljaju bodove i opremu koja ih razvija i daje im priliku da pobede „heroje“ drugih igrača. Tim osvaja kartu kada uništi neprijateljski „Ancient“ – to je ogromna struktura koja se nalazi u neprijateljskoj bazi.

Stvari zvuče jednostavnije nego što jesu i igra nudi mnogo različitih opcija i strategija za pobedu. Možete birati između 115 „karaktera“, svaki različit od drugog. Karta za igru ​​je velika i podeljena je rekom koju mogu preći 3 različita puta. Na svakoj od ovih mogućih staza postoje mnoge prepreke, kao i kompjuterski kontrolisani protivnici zvani „creeps”, koji onemogućavaju neiskusnije igrače da ostvare glavni cilj igre.

Većina mečeva na profesionalnim turnirima igra se u formatu 2 od 3 pobede, pri čemu je jedna pobeda jednaka dobitku jedne karte – tj. zauzimanje neprijateljske  „Ancient“  zgrade od strane tima.

Mogućnosti klađenja

1.  Konačne opklade

Naravno, kao i u većini sportova, šanse za konačnog pobednika u meču su među najpopularnijim na Dota 2 tržištima. Kvote zavise od toga koji tim je favoriziran, a koji autsajder.

2.  Hendikep opklade

Kako je na većini turnira pravilo 2 pobede sa 3 karte, hendikepi su obično -1,5 i +1,5, s tim da se onaj sa predznakom minus daje favoritu u meču. Ako se kladite na pobedu jednog tima sa hendikepom od -1,5, onda on mora pobediti na obe karte.

3.  Opklade na ukupni broj karata

Tokom prethodnog tržišta, na ovom se kladite na to koliko će karata biti – najčešće iznad ili ispod 2,5. Ako mislite da će biti 3. odlučujuće karte, onda se kladite na opciju „više“, ali ako je ima favorita, onda je opcija „manje“ najlogičnija.

4.  Opklade na karte

Za svaku kartu možete se kladiti na nekim zanimljivim tržištima, kao što su koji tim će pustiti prvu krv, uništiti prvu kulu, uništiti Kasarnu ili Roshan. Takođe za svaku kartu možete se kladiti na to koliko će biti ubistava „heroja“ u formatu hendikepa -1,5 ili +1,5 (ili drugih u zavisnosti od meča). Za kartu se takođe možete kladiti na ukupno ubistava i ukupno kula.

5.  Druge vrste opklada

Postoji mnogo drugih zanimljivih tržišta na kojima se možete kladiti – alternativni hendikep, tačan rezultat, trajanje karte i drugo.

Pronašli ste grešku?Prijavite je
Komentari