Klađenje na ragbi

Vladica Aleksov
Igra ragbi nastala je u 19. veku. Prvi zapisi o igri datiraju iz 1820. godine u Britaniji, a 1871. godine osnovan je Ragbi savez. Iako trenutno nema toliko navijača kao fudbal i neki drugi sportovi, njihov broj je svakim danom sve veći. Da biste pobedili na ovim opkladama, morate biti maksimalno svesni kako se kladiti.

Sadržaj

ragbi

Koje kladionice nude klađenje na ragbi

 • Bet365
 • Betwinner
 • Melbet
 • Efbet
 • Bwin
 • 22bet

Kvote za ragbi opklade

Svaki put kada se kladite na sport, kvote su uvek važan faktor. Dakle, kada se želite kladiti na ragbi, svakako pogledajte kvote za ovaj sport. Kvote na ragbi mogu biti podeljene na nekoliko načina. Novčani koeficijenti (koji se nazivaju i američki koeficijenti), razlomni koeficijenti i decimalni koeficijenti su popularne vrste kvota. Obično ćete pronaći kvote za ragbi navedene kao Moneyline kvote.

Osnovna tržišta klađenja na ragbi

Nakon što saznate kvote, važno je odabrati vrstu uloga koji želite da napravite. Evo najpopularnijih vrsta klađenja na ragbi:

Krajnji pobednik

Ovakve vrste uloga su jedni od najčešćih koje ćete sresti u svakom sportu. Ako ste novi u klađenju na ragbi, možete se držati ove vrste klađenja. Krajnjim rezultatom kladite se na predviđeni ishod ragbi utakmice. U sledećim slučajevima, kladićete se birajući tim za koji očekujete da će pobediti. Takođe možete pogledati  kvote za dva tima po meču, da vidite koji tim je predodređen za uspeh. A onda, koristeći ove kvote, možete računati koliko biste dobili ako se kladite na taj tim.

1xbet ragbi

Fiksevi

Sada je klađenje na ragbi  komplikovanije. Ovakva opklada je kada se dobici iz prve opklade dodaju drugoj opkladi sa originalnim opkladama. Ako ova opklada dobije, dodaje se trećoj opkladi. I nastavlja da ide tim putem.

Poluvreme / Konačan ishod

Opklada na poluvreme je takođe prava opklada. Razlikuje se od obične opklade na jedan osnovni način. A to je da ćete se kladiti na to ko će voditi utakmicu na poluvremenu. U opkladi na poluvrijeme/kraj svoj novac stavljate na onaj tim za koji mislite da će voditi na poluvremenu i na kraju igre. 

Hendikep

Klađenje na hendikep može učiniti igru zanimljivijom. U ragbiju, ovo je jedno od najčešćih tržišta. Kladionica određuje hendikep zadatim brojem poena. Na primer, tim „X“ da pobedi nakon što ima hendikep od -19 poena za kvotu 2,25. Hendikep može biti i u pozitivnoj liniji.

Broj poena

Većina vodećih kladionica nudi ovo tržište kao jedno od najčešćih. Tržište možete pronaći kao „Broj poena – Parno ili Neparno“, odnosno da li će ukupan broj poena u susretu biti paran ili neparan. Prilično zanimljivo tržište i gotovo uvek sa visokim kvotama, koje možete pronaći na Bet365 online.

Ostala tržišta

Bolje kladionice nude prilično različita i inovativna tržišta za ragbi opklade – izvan tradicionalnih „Krajnji rezultat“, „Poluvreme / Kraj“, „Broj poena“ itd. Na primer, Betwinner ima desetine različitih tržišta za ragbi meč. Neki od njih jesu

 • Prvi tim koji postigne 10 bodova
 • Rezultat u datoj minuti utakmice
 • Koji tim će osvojiti poslednje poene
 • Razlika u poenima
 • Sledeće trčanje
 • Sledeći karton
 • Crveni karton

Velika ragbi takmičenja

Dobra je ideja pre klađenja proveriti dostupne ragbi događaje.

Svetsko prvenstvo u ragbiju

Svetsko prvenstvo u ragbiju je muški turnir. Svetsko prvenstvo u ragbiju je ragbi turnir koji se održava svake četiri godine. Na turniru učestvuju međunarodni timovi. Na Svetskom prvenstvu u ragbiju takmiči se dvadeset ekipa. Turnir se održava od 1987. Novi Zeland trenutno drži rekord po broju pobeda na Svetskom prvenstvu u ragbiju. Rekord je tri.

Šest nacija

Prvenstvo šest nacija održava se svake godine. Ovo je međunarodno takmičenje u ragbiju. U njemu se takmiče ekipe iz Engleske, Irske, Francuske, Italije, Velsa i Škotske.

Evropsko klupsko prvenstvo u ragbiju

Kup šampiona se takođe održava svake godine, baš kao i Šampionat šest nacija. Evropski profesionalni ragbi klub organizuje turnir svake godine. Ovaj događaj je takmičenje prvog nivoa. Namenjen je klubovima zemalja čije se reprezentacije takmiče na turniru Šest nacija.

Challenge Cup

Challenge Cup se takođe održava svake godine, baš kao i Šampionat šest nacija i Kup šampiona. Ovo je takmičenje u ragbiju koje organizuje Evropski profesionalni klub u ragbiju. Poznato je kao takmičenje drugog nivoa iza Kupa šampiona – takmičenja prvog nivoa.

Saveti za klađenje na ragbi

 • Pratite statistiku – kakvi su bili rezultati i kako su se timovi ponašali, pre klađenja.
 • Obratite pažnju na povređene igrače kako biste bili svesni stanja tima.
 • Gledajte velike turnire
 • Budite oprezni koji timovi (bilo klupski ili nacionalni) imaju tradiciju u sportu. Ovo je izuzetno važno jer postoje određene ekipe koje su dokazano favoriti u ragbiju.
Pronašli ste grešku?Prijavite je
Komentari