Klađenje na trke hrtova

Vladica Aleksov
Hrtovi su veoma popularni među igračima i ova činjenica nije iznenađujuća. Poreklo ove vrste igre seže u drugu polovinu 19. veka. Trke hrtova prvi put su se pojavile 1876. godine u Hendonu u Engleskoj, gde je izgrađena prva trkačka staza te vrste.

Sadržaj

Hrtovi trke

Uvod

Jedan od glavnih oblika trka hrtova je takozvana pista, koja je obično elipsovidna ili ponekad okrugla. Takmičarske pse mami mehanički zec sve dok ciljnu liniju ne pređu svi psi. Ovaj mehanički mamac kruži stazom dok se trka ne završi. Budući da je mamac dizajniran da proizvodi zvukove, psi koriste i oči i uši da ga prate. S pojavom tehnologije, igrači više ne moraju napuštati svoje domove i posećivati ​​trkalište kako bi gledali pse kako se takmiče. Klađenje je samim tim postalo praktičnije.

Koje kladionice nude klađenje na hrtove

Live stream

Mnoge online kladionice nude funkciju prenosa uživo koja omogućava igračima da gledaju trke hrtova u stvarnom vremenu. Budući da je klađenje uživo često opcija, neki provajderi klađenja nude Greyhounds Radio, gde komentatori obaveštavaju učesnike o tome šta se dešava na stazi. Naravno, ako želite da se uspešno kladite na trke hrtova, morate biti svesni svih zamršenosti klađenja na takve događaje.

Vrste opklada na hrtove

Vrste opklada koje možete napraviti na trkama hrtova su različite kao i one na trke konja. U velikoj meri, oni su prilično slični.

Single bet / Pojedinačna opklada

Ako ste početnik u sportskom klađenju, bilo bi sjajno da počnete sa najjasnijim tipom opklade, a to je takozvani „Single Bet“.

Kada napravite ovu opkladu, pokušavate da predvidite koji će pas prvi preći ciljnu liniju. To znači da se kladite na onoga za koga mislite da će biti pobednik.

Pobednik / prvo ili drugo mesto

Još jedna popularna vrsta opklade koju možete napraviti na takvim događajima je da pas kojeg odaberete bude prvi ili drugi. Iznos isplate je isti za obe pozicije. Jedna vrlo važna stvar koju treba napomenuti je da će ovakve opklade generisati manje dobitaka od pojedinačnih opklada.

Hrtovi 1xbet

Opklada na tri pozicije

Pas kojeg odaberete mora završiti prvi, drugi ili treći i sva tri mesta daju isti iznos novca. Budući da su opklade na sve tri pozicije isplative, to može dodatno povećati vaše šanse za generisanje značajnog dugoročnog profita. Ako ste pročitali našu recenziju Bet365, možete iskoristiti prilično visoke kvote na ovom tržištu.

Pobedničko mesto

Ponekad možete kombinovati nekoliko opklada u jednu. Jedna od vaših opcija je da se kladite na pobedničko mesto. U ovom slučaju, dve opklade se kombinuju. Isplata zavisi od tačnog položaja u kojem se pas nalazi. Ako hrt pobedi u celo takmićenje, bićete isplaćeni prema ulogu, dok će tačna pozicija biti isplaćena kao opklada na mesto.

Forecast

Igrači moraju odabrati prva dva psa koji će završiti određenim redosledom, što otežava predviđanje.

Na primer: Kladite se da će jedan pas pobediti u trci, a da će drugi pas završiti drugi. Ukoliko oba psa ne završe trku tačno ovim redosledom, vaša opklada neće biti dobitna.

Reverse forecast

Druga opcija za iskusnije igrače je da se klade na obrnuto predviđanje. Kao i kod prethodne opklade, od vas se očekuje da odaberete dva psa koji će preći ciljnu liniju na prvom i drugom mestu. Razlika je, međutim, u tome što nije bitno kojim redosledom psi završavaju.

Tricast

Ovo je vrsta višestruke opklade u kojoj birate tri hrta. Od pasa koje odaberete se očekuje da završe među prva tri. Najteži deo je da se vaša tri izbora moraju završiti tačnim redosledom koji ste naveli.

Straight Superfectas

Igrači moraju odabrati četiri ili više pasa, ali njihovi odabiri moraju preći ciljnu liniju tačnim redosledom navedenim na listiću. Što više pasa dodate na svoj listić, veće su kvote a i isplate.

Dnevna dupla opklada

Dnevna dupla opklada je vrlo slična pojedinačnim. Morate predvideti pse koji će pobediti u prvoj i drugoj trci za taj određeni dan. Opklade se prikupljaju pre početka takmičenja.

Konačno, poslednje dve vrste opklada  koje ćete sresti kada počnete da se kladite na trke hrtova su opklade koje zahtevaju da odaberete pobedničke pse u tri ili šest uzastopnih trka.

Važni faktori pre klađenja na hrtove

Forma psa

Jedan važan faktor koji treba uzeti u obzir pre nego se odlučite kladiti na psa je njegova forma i performanse na nedavnim takmičenjima.

Broj i mesto na takmičenju

Broj psa u trci je takođe važan. Ako pas stalno pokazuje bolju formu kada se postavi na određeni broj, ako se on promeni, to može imati negativne posledice. Ako je takav pas okružen sporijim trkačima s obe strane, životinja se može ponašati mnogo bolje nego ako su oko nje jaki trkači. Imajte na umu da ako pas ne izađe kao vođa nakon prvog skretanja staze, možda neće moći završiti kao pobednik u celini.

Pol i starost

Drugi važni faktori koje treba imati na umu su pol i starost životinje. Kao što možete zamisliti, što je pas stariji, to sporije trči, što je na kraju sasvim prirodno. Online kladionice takođe pružaju takve detalje – obično se prikazuju pored imena svakog psa ili u posebnom delu kada kliknete na ime.

Tvrdi se da psi imaju bolje rezultate na početku trkačke sezone. Stručnjaci veruju da psi pokazuju najbolju formu oko 15 ili 16 sedmica nakon ulaska u sezonu. Osim toga, ženke je mnogo teže dresirati od mužjaka pasa.

Poreklo

Ukoliko je štene naslednik roditelja koji su ranije pokazali izuzetnu formu i dobru brzinu na stazi, velika je šansa da će svoje dobre gene preneti na svoje mlade potomke.

Stil trčanja

Stil trčanja hrta se često poredi sa stilom geparda. Međutim, svaki pas ima svoj stil i tempo.

Dreseri

Ko je dresirao psa može biti presudno. Neki dreseri se samo bave psima i znaju kako izvući maksimum iz njih. Dobar način za merenje sposobnosti i pristupa dresera je provera pobedničkih postotaka pasa koje su dresirali.

Saveti za klađenje na hrtove

  • Procenite šanse i pronađite najbolje.
  • Odredite ukupan iznos na koji ćete se kladiti i iznos svake opklade.
  • Nemojte menjati veličinu vaše osnovne jedinice za klađenje.
  • Ograničite se na dve ili tri trke dnevno.
  • Morate se kladiti na pse koji su se nedavno takmičili. Psi koji se nisu pojavili na stazi nekoliko sedmica možda su nedavno zadobili povredu ili su bili bolesni.
  • Razmislite o vremenu. Ako odaberete laganog psa i tokom trke pada kiša, pas vas može izneveriti. Teži psi obično se mnogo bolje ponašaju na mokrim stazama.

Zaključak

Uprkos činjenici da trke hrtova donose manji prihod od trka konja, one mogu biti jednako uzbudljive i korisne za igrače. Jedan od razloga zašto je ova vrsta takmičenja toliko uzbudljiva je taj što su hrtovi široko priznati kao najbrža rasa pasa na svetu. Što je konkurencija žešća, opklade mogu biti interesantnije.

Ako ste pažljivo pročitali informacije i savete koje smo vam dali, možete se osećati sigurnim u svoje opklade i početi igrati.

Pronašli ste grešku?Prijavite je
Komentari