Strategije klađenja za fudbal

Vladica Aleksov
Fudbal je najpopularniji sport na svetu i na koji se najviše oslanjamo. Postoji mnogo strategija za fudbalsko klađenje, kako pre utakmice, tako i tokom igre. Ovde ćemo ukratko pogledati najpoznatije i najefikasnije fudbalske strategije.

Sadržaj

Efikasnost fudbalskih strategija

Za početak, dobro je pojasniti da ne postoji strategija koja pruža 100% sigurnost za profit. Međutim, upotreba strategija povećava efikasnost, moguće dobitke i, ako se pridržavaju ispravno i striktno, pomaže igračima da registruju profit na duge staze.

Konkretno – upotreba fudbalskih sistema je posebno prikladna, jer je to sport na koji se na kladionicama mogu ulagati najveći iznosi. Ovo posebno važi za velike utakmice, gde su limiti klađenja ogromni.

Martingale (strategija sustizanja)

Visoki limiti su posebno važni za Martingale strategiju, u kojoj se svaka sledeća opklada udvostručuje ako je prethodna opklada bila neuspešna dok ne dobijemo.

Fudbal je pogodan sport za ovo s obzirom na veliki izbor tržišta koje igrači mogu birati. Najpopularniji u ovoj strategiji su konačni ishod utakmice, kao i ukupan broj golova – manje/više. Mogu se koristiti utakmice određene ekipe, ali i utakmice određenog turnira itd.

Ova strategija često koristi fiksne opklade favorita: Barcelona, ​​Manchester United, Bayern Minhen, itd.

Oscar Grind

Ova strategija je jedna od varijanti strategije sustizanja. Osnova Oscar Grind-a je ostvariti nekoliko profita koje možemo iskoristiti za napredak. Ovde se ulozi ne povećavaju uvek nakon gubitka.

Ova strategija zahteva vrlo pažljiv odabir mečeva. Opet, najčešće se radi o opkladama na konačan ishod, kao i na ukupan broj golova.

Sistem „+ 60%“

Delovi Martingale strategije su takođe prisutni u sistemu + 60%. Odabir mečeva ovde je izuzetno važan jer je strategija agresivna i ne biste trebali dozvoliti više od 4 neuspešne opklade, jer bi to nuliralo vašu banku. Takođe je važno da je limit opklade visok, jer se opklade znatno povećavaju sa svakim korakom.

Danska strategija

Još jedna strategija sustizanja zasnovana na Martingaleu. U danskoj strategiji razlika je u tome što opklade rastu u aritmetičkoj progresiji. Možemo i zatvoriti u plusu kako koeficijenti koji su odabrani rastu.

Ovde vam je potrebna mašta pri odabiru utakmica i opklada, jer tražimo visoke kvote. Iznenađenja se mogu tražiti, a neki iskusni igrači vole da se klade na tačne rezultate.

Pogodni su za ovu strategiju jer dozvoljava veliki broj neuspešnih opklada pre nego što naša banka bude ugrožena.

Dalamber i strategija “fiksnog procenta”

Druga vrsta sustizanja je Dalamber strategija. To je sigurnija verzija sistema sa fiksnim procentom, koja je agresivnija (i popularna kod igrača koji imaju veliku banku za klađenje).

Fiksni procenat je strategija u kojoj se kladimo na isti postotak naše banke, a opklada se menja u zavisnosti od toga da li naša banka raste ili opada. To je verovatno najpopularnija strategija fudbalskog klađenja i koriste je i profesionalni igrači i početnici.

Millerov menadžment

Millerov menadžment  je popularna strategija za rad s bankom za mnoge profesionalne igrače. Odlikuje ga činjenica da je veoma siguran za banku, s obzirom da prema Millerovim preporukama ne treba da se kladimo na više od 1% naše banke pri implementaciji strategije.

Ovde je važno odabrati opklade gde kvote kladionice nisu dobro definisane, to nam ide u prilog i možemo izvući vrednost  (value) iz opklade.

Strategija Hedžinga

Ova strategija je popularna kod igrača koji se klade na fikseve. Ideja je da nakon jednog ili dva meča dobiemo – da se osiguramo klađenjem određenog iznosa na sve ishode preostalih mečeva na lističu. Strategija Hedžinga nam omogućava da ostvarimo siguran profit, bez obzira na to kako se završi zadnji meč.

Osnovni uslov je da utakmice budu jedna za drugom da bi se realizovala.

Opklade PROTIV remija

Najbolja strategija koju koriste igrači koji se klade na Betfair berzi. Opklade PROTIV (lay) remija postale su izuzetno popularne poslednjih godina.

Ideja je da se odaberu utakmice koje zadovoljavaju određene kriterijume, a zatim da se prate striktno definisani koraci, šta se treba raditi u zavisnosti od toga kako se meč razvija. Važno je razumeti kako funkcioniše Betfair berza klađenja, logiku klađenja ZA i PROTIV – iskoristiti prednost i pobediti ovim pristupom.

Zaključak – postoji mnogo strategija koje poboljšavaju naše šanse za dugoročni profit. Važno je odabrati one koje odgovaraju vašem znanju, stilu, omiljenom sportu, ali i apetitu za rizikom i novcu koji imate. Srećno!

Pronašli ste grešku?Prijavite je
Komentari