Fudbalske opklade

Vladica Aleksov
Fudbal je najpopularniji sport u Srbiji i Evropi i kladionice nude što više tržišta za fudbal.

1.1. Konačne opklade

Osnova su opklade na krajnji ishod meča (1X2). Podeljene su u dve podvrste: opklade na regularno vreme: 1X2 (pobeda jedne ekipe ili nerešeno) i opklade na hendikep: azijske ili evropske. Za 1X2 opklade možete se kladiti da će jedan od timova pobediti u meču ili nerešeno. Azijski hendikep praktično isključuje remi i čini prognoze za mečeve još zanimljivijim. Kladionice nude početnu prednost jednom od timova (autsajderu), a kada se kladite u praksi morate ili dodati ili oduzeti od konačnog broja golova jednog od timova.

Na primer, hendikep „+1,5“ znači da konačnom rezultatu tima na koji ste se kladili morate dodati jedan i po gol. Ako je broj postignutih golova veći od protivničkog tima, vaša opklada je dobitna. Shodno tome, hendikep „-1,5“ se oduzima od konačnog broja golova tima za koji se kladite. A ako i nakon izbacivanja ovaj tim ima više golova – onda vaša opklada pobeđuje.

U Azijskom hendikepu, ako budei nerešen rezultat (nakon dodavanja/oduzimanja odgovarajućih golova), opklada se vraća. Na primer, ako se kladite na Fiorentinu sa hendikepom „-1“, a oni su pobedili sa gol-razlikom, dobijate natrag svoju opkladu.

Evropski hendikep ne isključuje ravnopravnost i nema povratka opklade – tj. ako se kladite na pobedu jednog od timova i nakon oduzimanja/sabiranja rezultat je jednak – gubite opkladu.

1.2. Prvo poluvreme/konačne opklade

Popularno je i klađenje na rezultat prvog poluvremena/kraja utakmice. Osnova ove opklade je takođe 1X2 (tj. pobeda jednog od timova ili remi). Ali u ovom slučaju morate tačno predvideti kakav će biti rezultat utakmice nakon prvog poluvremena i nakon meča. Tek tada će vaša opklada dobiti.

Da biste napravili takve opklade, morate dobro sagledati mogućnosti za razvoj utakmice. Jedan tim može biti jači od protivnika. Ali u isto vreme često zna biti neuverljiv na početku svojih mečeva. tj ako se kladite da će prvo poluvrijeme završiti nerešeno, ali će u drugom poluvremenu ekipa gurati i pobediti, ovaj primer je idealan.

1.3. Opklade na prvo poluvreme / drugo poluvreme 

Ovde, umesto da se kladite na konačni ishod, možete se kladiti na rezultat svakog poluvremena. Obično su ove opklade atraktivne za igrače ako imamo timove sa vrlo pouzdanom odbranom ili jednakim snagama i očekujemo da nema golova i nerešeno 0-0.

1.4. Fiksevi

Suština fikseva (eng. accumulator) je da u jednom tiketu kombinujemo opklade za nekoliko mečeva. Glavna prednost su visoke konačne kvote koje se dobijaju, jer se šanse za svaki događaj koji odaberete međusobno množe.

Na primer:

– pobeda Lacija sa kvotom 1,85, pobeda Parme sa kvotom 2,00, remi Milana i Intera sa kvotom 3,10

Sada pomnožite kvote: 1,85 * 2,00 * 3,10 = 11,47!

Naravno, imajte na umu da ako čak i jedna od opklada u koloni ne izađe, cela opklada gubi.

1.5. Kladite se na tačan rezultat ili broj golova

Naravno, tu su i opklade na tačan rezultat utakmica, kao i na to koliko će golova biti postignuto. Po pravilu, šanse su ovde veoma visoke. Ali zapamtite da je tačan rezultat vrlo teško predvideti. Zato je potrebno dobro poznavati timove. Takođe treba napomenuti da kladionice postavljaju veoma veliku maržu za ove opklade, iako se naše kvote čine visokim. U praksi, kladionice nude širok spektar opklada (većina njih su krajnje malo verovatne), koje osiguravaju od gubitaka.

1.6. Manje/Više

Ovo su opklade na ukupan broj golova / kornera / kartona itd. Obično kada je u pitanju broj događaja u meču – opklade su MANJE / VIŠE. Za kornere, broj je obično MANJE / VIŠE 11 kornera. A za golove je najčešće 2,5 gola. Vaš zadatak je da predvidite da li će biti više od 2,5 gola (tj. tri ili više golova) ili manje od 2,5 gola (tj. dva ili manje gola). Naravno da postoji linija za 1,5 gola, za 3,5 gola itd.

Po pravilu, kvote na ove opklade su relativno visoke.

1.7. Nerešeno bez opklade

U ovom slučaju se kladimo na pobedu jednog od timova. Međutim, ako se utakmica završi nerešeno, naša opklada će biti izračunata na kvotu 1,00 i novac će biti vraćen na naš račun. „Nerešeno bez opklade“ je praktično potpuni analog opklade na pobedu sa azijskim hendikepom „0“.

1.8. Postignuti gol

Možete se kladiti na to koji tim će postići prvi gol na utakmici, da li će oba tima postići ili samo jedan (gol/gol, ne/gol). Možete se kladiti i na to da li će određeni igrač postići gol i koji će igrač postići prvi ili čak poslednji. Savetujemo vam da pazite koju opkladu odaberete i kako tačno funkcionira, kako ne bi došlo do nesporazuma.

Moguće je da različite kladionice različito strukturiraju i imenuju ove opklade.

Komentari
Подписка на прогнозиста
Prati autora

Obaveštenja o novim publikacijama ovog autora biće poslata na imejl koji ste naveli prilikom registracije na „RK“

Уведомления о новых прогнозах этого эксперта будут приходить на электронный адрес, указанный Вами при регистрации на "РБ"

Prati autora
Подписка на прогнозиста

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых публикациях этого автора на ваш электронный адрес.

Это значит что вы больше не будете получать уведомления о новых прогнозах этого эксперта на ваш электронный адрес.

Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt