Virtuelni sportovi – vrste i saveti za klađenje: Na kojim sajtovima se kladiti?

Svakom ljubitelju klađenja uvek je zanimljivo ući u što više varijanti sveta kockanja. A on je zaista veoma raznolik i nudi svašta zanimljivo. Klađenje na „Virtuelnim sportovima“ postaje sve popularnije.

Koje kladionice nude "Virtuelni sport"

Saznajte na koje se kladionice možete kladiti na virtualni fudbal, tenis, hokej,...

Pročitaj opis

Saznajte na koje se kladionice možete kladiti na virtualni fudbal, tenis, hokej, košarku, trke konja ili pasa, speedway i mnoge druge sportove:

Šta su „virtuelni sportovi“

Ovi mečevi se radikalno razlikuju od uobičajenih tradicionalnih sportskih događaja iz jednostavnog razloga što u Virtualnim igrama nema ljudskog faktora. Ako u fudbalskoj, teniskoj ili košarkaškoj utakmici ulozi zavise od dešavanja na terenu, onda u virtualnom sportu to nije slučaj.

Upravo to je i razlog zašto se zovu „virtuelni“. Ovde glavnu ulogu igra kompjuter/ softver, koji ima ulogu organizatora događaja. Ideja je da se ne možete osloniti na kvalitet sportista, jer ih u praksi i nema – ima, ali su virtuelni.

Najčešći „virtualni sportovi“

Ako trebamo biti iskreni, ovde je jedna od većih razlika između realnih i virtuelnih sportskih događaja. U čemu se ona krije? U svakoj kladionici možete pronaći 20, 30 ili 40 vrsta sportova – od tradicionalnih (fudbal, košarka, hokej, tenis itd.) do floorballa, pola, hokeja na travi i što god vam padne na pamet. Možete se kladiti na gotovo sve. Međutim, to nije slučaj kod virtuelnih sportova. Sledeći virtuelni sportovi su postali popularni:

  • Fudbal
  • Tenis
  • Košarka
  • Trke konja
  • Trke pasa

Naravno, među nekim kladionicama postoje izuzeci ili bolje rečeno razlike. Bez sumnje je 22bet totalni lider u raznolikosti virtuelnih sportova. Osim gore navedenih, ruska kompanija se oslanja na desetine drugih sportova, uključujući prilično egzotične:

  • Moto trke/Speedway
  • Trotting/ kasačke trke
  • Virtuelni biciklizam (na trkačkoj stazi)
  • Trke konja

22bet virtuelni sportovi

Bet365 računa na 10 vrsta virtuelnih sportova. Osim ovde već pomenutih, možete se kladiti na virtuelne događaje u američkom fudbalu, Speedway-u, motosportu i pikadu. Postoje dve vrste trke pasa – obične trke i  trke s preponama.

Koja kladionica nudi najbolji stream

Ovaj kriterijum je strogo individualan, ali mogu vas uputiti na online kladionicu Bet365. Rezolucija i grafika su izuzetno profesionalni, prenos je kao da gledate pravu fudbalsku utakmicu. Od nedavno možete na nekim događajima uvećati sliku i gledati preko celog ekrana/ desktopa.

bet365 virtuelni sportovi i najbolji stream

Druga kladionica, koja je dobra u toj oblasti je ruska 22bet. Slika je veoma dobra i zadovoljstvo je gledati virtualne događaje. I jos jedan veliki plus – imate priliku iskoristiti opciju “full screen”, odnosno proširiti sliku događaja koji ćete gledati.

22bet virtuelni sportovi - konjičke trke

Efbet se takodje trudi i sa strimovima, ali nema komentara, samo zvuk/atmosfera i slika nije najbolja. Međutim, kladionica pokušava kompenzirati sa rasporedom i više statistike, što možete iskoristiti pre klađenja. U fudbalskim utakmicama, na primer, imate detaljnu statistiku o utakmicama između dva tima, rezultate svakog kola, a kada kliknete na odredjeni tim, možete videti njen taktički plan igre i detalje o igraču (iako virtualno).

Mogu li se kladiti uživo tokom događaja

U gotovo svim kladionicama to je nemoguće. U Efbetu tokom fudbalskih utakmica određenog kola sama kladionica ne daje nikakav dostup kvotama, odnosno – klađenje je nemoguće. Morate se kladiti pre početka događaja, kada vidite nadpis „UPLATI TIKET“. Tada su vam šanse za klađenje „otključane“.

Kod Bet365a svaka fudbalska utakmica počinje u tačno vreme. Nakon početka utakmice, kvote koje ste pre imali na raspolaganju postaju neaktivne. Možete se kladiti na sledeće utakmice.

Kod 22bet takođe ne možete iskoristiti klađenje uživo – vreme klađenja ističe 10 sekundi pre događaja i morate to imati na umu.

U kojem formatu su virtualna takmičenja

Ovde ima puno zanimljivih ideja kladionica. Uzmimo fudbalske utakmice, jer su one, zajedno s konjskim trkama i trkama pasa, najčešće u virtuelnim igrama.U Efbetu fudbalske utakmice su u formatu prvenstva od 16 ekipa, odnosno 8 utakmica po kolu. Igra se 30 kola, a u svakom kolu istovremeno počinje 8 utakmica (možete gledati bilo koju utakmicu koju želite). Nakon svakog kruga se pravi tabela. Jedna utakmica traje 3 minuta (dva poluvremena po 1:30 minuta). Dakle, 1 kolo se zapravo igra za 3 minuta, odnosno za 90 minuta prolazi celo prvenstvo (30 kola po 3 minuta).

Nemojte se iznenaditi kada vidite napisano „Sezona 63 585“ – utakmice, kola i prvenstva su beskonačna – jedno završava, a drugo počinje. Izračunajte sami da kada se prvenstvo odigra u sat i po, u jednom danu se odigra 16 sezona. Kladionica ima i Eurokup – Evropsko prvenstvo s 24 ekipe, podeljene u 6 grupa po 4, nakon čega slede eliminacije. Baš kao pravo Evropsko prvenstvo. Košarkaške utakmice takođe su deo prvenstva s imenima NBA ekipa (ali samo 16 ekipa).

efbet viruelni sportovi - trke konja

1xBet je sasvim logično, budući da ima veliki izbor virtuelnih sportova, oslanja se na kreativnost i izbor turnira – održavaju se prvenstva mnogih zemalja (Engleska, Nemačka, Italija, Portugalija, Turska), Evropsko prvenstvo, Liga šampiona. Ali, to nije sve – postoji i viruelni turnir fudbalskih legendi. Takmičenje je svetsko prvenstvo, a izabrane su sve vrhunske formacije reprezentacija sveta – npr. Bugarska 94, Južna Koreja 2002, Belgija 1986, Hrvatska 1998. Nakon odigravanja grupne faze slede eliminacije i tako do finala . Ljubitelji fudbalskih spektakala mogu uživati ​​u Afričkom kupu nacija. A ako vam se ovo čini kao raznolikost, ima još iznenađenja.

U posebnoj rubrici „FOOTBALL PRO“ s interaktivnom kartom možete odabrati koje svetsko prvenstvo želite. Nakon odabira utakmica, rezultati i tabele pojavljuju se na vašem ekranu samo kao statistika i grafikoni (bez ekrana i kretanja). Kladite se i čekate na računaru da vidite jeste li pobedili. Kladionica nudi trke pasa sa ​​2 različita turnira (London i Manchester), konjske trke su takođe sa dve lokacije (Kalifornija i New York).

U svim kladionicama, ako se kladite na pse i konje, možete videti rezultate i klasaciju nedavnih trka. I takođe i detalje staze (dužina, površina, itd.)

Bet365 zalaže na virtualne fudbalske utakmice Premijer lige, Svetskog prvenstva i Super lige. Razlika je, međutim, u tome što ovde nema tabele – svaki meč je zaseban za sebe i počinje u određenom vremenskom intervalu, što vidite na glavnom mestu.

Kako se kladiti na virtuelne sportove

Virtualno klađenje se ne razlikuje od klađenja na stvarne sportove. Ponovo birate koeficijente i preferencije, ponovno ulažete novac i u skladu s tim dobijate ili gubite. Na početku sam vam objasnio razliku – ovde su sportska takmičenja napravljena od softvera, a ne od stvarnih ljudi/sportista. I zato puno uticaja u virtuelnom sportu ima sreća. Iako… nemojte se oslanjati samo na nju. Kad ima fudbalskih utakmica, fudbalski timovi koje znate opet su favoriti ili aucajderi. I kvote za favorite su opet, kao i kod pravih opklada – u korist favorita. Ali u virtuelnim takmičenjima ima mnogo iznenađenja.

Neretko ljubitelji fudbalskih virtuelnih utakmica traže više golova, jer postoji percepcija da se u tim utakmicama postiže više golova. I zato je kvota preko 1,5 gola često skromna – varira tek oko 1,30. Za Više od 2,5 golova „skače“ na oko 1,50-1,60, tako da možete napraviti razliku u odnosu na prave fudbalske utakmice, gde u nekim utakmicama 3+ premašuje kvotu od 2,00.

❗️ PAŽNJA: Oduvek sam bio mišljenja da su „stručnjaci“ koji nude „sjajne profitabilne sisteme“, „besplatna predviđanja“ ili „80% dobitnu strategiju“ uglavnom samo… prevaranti. Već sam mnogo puta objasnio da ne postoje sigurne utakmice. U budućnosti će možda biti, da fudbalere ili košarkaše ili tenisere zamene robotima, koji su programirani da rade ono što treba, ali trenutno nema sigurnih mečeva. OSIM AKO niste dogovorili utakmicu/događaj, ne znate za takav aranžman 100% i niste deo njega.

Verovatno na internetu ima i takvih stručnjaka koji će vam ponuditi određenu zaradu od virtualnog sporta. Ova dobit je sigurna koliko i oni „stručnjaci“ koji vam „prodaju“ pouzdane prognoze. U svetu virtuelnog sporta to je još suluđe, jer bez obzira koliko ste dobar profesionalac, gledajući i poredeći statistike, čitajući i zanimajući se, čisto i jednostavno programirani softver postavlja pravila.

Koeficijenti se ne pripremaju uz pomoć trgovaca, kao što je slučaj s pravim sportskim utakmicama, već se kreiraju kompjuterskim algoritmom, a zatim generator odlučuje ko je pobednik. Zato ću morati razočarati one od vas koji misle da i u virtualnom sportu ima određene zarade…

Veb lokacija «» krši zakonodavstvo Republike Srbije,
zbog toga je pristup ovoj veb lokaciji odbijen.
Bićete preusmereni na lokaciju
koji legalno radi u Srbiji.
Idi na sajt